Dühében kezdett rombolni

3 órája

Ámokfutásba kezdett az esztergomi kórházban egy férfi - Orvosokat, ápolókat bántott és bútorokat tört

Súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség újabb indítványt tett az elkövető letartóztatása meghosszabbítására. A férfi kórházi dolgozókat bántalmazott, illetve kórházi berendezést rongált. Döntés is született az ügyben.

Kisalföld.hu

A vádak szerint a férfi idén április 6-án este az esztergomi kórház intenzív osztályára akart bemenni, azonban oda őt nem engedték be. Emiatt a férfi a folyosón lévő ajtót nagy erővel rángatta, egy szekrényt felborított, egy cserepes virágot feldöntött, két széket kidobott az ablakon, egy másik széket és egy radiátort is megrongált. A rongálással okozott kár 343.540 forint.

Az elkövető ezután lefelé indult a lépcsőn, ahol vele szemben felfelé közlekedő ápolót és beteghordót lerúgta a lépcsőn, majd tovább bántalmazta. A férfi egy orvost és a biztonsági őrt is ököllel arcon ütött.

Az ápolónak, és az orvosnak is nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott ezzel, a beteghordó eszméletét vesztette, illetve a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Végül a biztonsági őr gázsprayvel lefújta az elkövetőt, akit a helyszínre érkező rendőrjárőrök sokkolóval és bilinccsel fékeztek végül meg.

 Az ügyészség indítványa szerint a letartóztatás a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében szükséges.

 A bíróság a férfi letartóztatását október 9-ig meghosszabbította. Az ügyészség az újabb indítványában a letartóztatás 2025. január 9-ig történő hosszabbítását kezdeményezte. Az Esztergomi Járásbíróság a férfit ülésen meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában