Vádemelés

1 órája

Amfetamint és marihuánát árusított a házaspár

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség azzal a dorogi házaspárral szemben, akik csaknem másfél éven keresztül értékesítettek kábítószert Esztergomban és Dorogon.

Kisalföld.hu

Közösen bizniszeltek a drogterjesztésben a házaspárok.

A vádirat szerint a férfi 2022. évtől kezdődően anyagi haszonszerzés végett, rendszeresen értékesített amfetamin és marihuána tartalmú kábítószert ismerőseinek Dorog és Esztergom területén. Tevékenységében a férfinak időnként a felesége is segített, üzeneteket közvetített a férje és a vevők között, illetve a kábítószer átadásában is közreműködött. 

A lefoglalt kábítószer egyik része. Fotó: Ügyészség

A férfi dorogi otthonában továbbértékesítési céllal közel 300 gramm amfetamin tartalmú port és 5 gramm tömegű marihuánát tartott.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, míg a nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a férfival szemben 400.000 forintot meghaladó vagyonelkobzást alkalmazzon a törvényszék, és a lefoglalt kábítószert kobozza el.

A fagyasztóban is találtak illegális szert. Fotó: Ügyészség

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában