Nemrég szabadult börtönből

2024.09.03. 07:38

Letartóztatásban van - Alvó és idős sértetteket próbált meg kifosztani a férfi Esztergomban

Kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki alvó, illetve idős sértettet próbált meg kifosztani.

Kisalföld.hu

Az indítvány szerint a férfi idén augusztus 2-án a hajnali órákban az esztergomi vasútállomás várójában a padon alvó sértetthez ment és a rövidnadrágja zsebében tárolt telefonját megpróbálta tőle eltulajdonítani úgy, hogy a zsebébe benyúlt, de erre a sértett felébredt, és rászólt. Erre az elkövető sietve elhagyta a várót, majd amikor a sértett is elment, a férfi utána ment és pénzt is kért tőle. Mire sértett átadott neki 500 forintot. 

Ezután a férfi lopási céllal elkérte a sértett telefonját azzal, hogy fel kell hívnia a feleségét, majd közölte, hogy vizelnie kell és a telefonnal elment a vasútállomás irányába. A sértett észlelve, hogy a gyanúsított otthagyta, utána ment és számon kérte a telefonja elvitele miatt. A férfi letagadta, hogy elkérte volna a telefont.

Egy másik eset szerint a 80 éves sértett rollátorral közlekedett gyalogosan augusztus 7-én Esztergomban, amikor a városból hazaérkezett a lakásához. Ekkor a férfi hozzá lépett és különböző ürügyekkel, – mint például meghalt a kislánya és az urna megvételéhez pénzre van szüksége – pénzt kért az asszonytól, de nem kapott. Ekkor a sértett a lépcsőházba lépett, ahol a férfi megfogta a rollátor elülső kosarában található táskáját és kivette. Mivel a nő is utána kapott, húzni kezdték. A lépcsőház előtt a sértett egyensúlyát vesztve elesett és a bal vállára esett - eltörve a felkapcsonttját -, kezében a táskát fogva. Az elkövető erre elfutott a helyszínről. A táskában egyébként a 20 ezer forint volt. 

Az indítvány szerint a férfi büntetett előéletű, legutóbb a bíróság rablás bűntette és lopás vétsége miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melyet 2023. január 14-én töltött ki.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság az elkövető letartóztatását augusztus 9-én egy hónapra elrendelte. Ezért a vádhatóság indítványozta a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítását.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában