Nem kímélték

2024.09.10. 14:20

Két fiatal volt a tettes - Kifosztották a járókeretes 83 éves nőt - videó

Kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség két fiatalkorú férfival szemben, akik 83 éves nőtől vették el az értékeit.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a letartóztatásban lévő két fiatalkorú, szlovák állampolgárságú férfi és az ismeretlen helyen lévő harmadik társuk tavaly szeptember 5-én a komáromi gyógyszertár előtti járdaszakaszon meglátták a 83 éves, kerekes járókerettel haladó sértettet. Elhatározták, hogy megszerzik az értékeit, ezért mindhárman a nő közelébe mentek. Egyikük a nő kezéből kikapta az 1.500 forint értékű táskáját a benne lévő 4.000 forint értékű mobiltelefonnal és 2.000 forint értékű pénztárcával, amiben 20 ezer forint és személyes iratok voltak. A másik két elkövető figyeléssel segítette társuk cselekményét.

Három fiatal fosztotta ki a haza felé tartó idős hölgyet.

Ezután mindhárman elszaladtak egy futballpályáig, ott közösen megnézték a táska tartalmát. A benne lévő készpénzt egyenlő arányban elosztották egymás között, a nyomógombos mobiltelefont magukkal vitték, a táskát pedig a benne lévő okiratokkal otthagyták.

A bűncselekmény elkövetési értéke 27.500 forint, a sértett kára nem térült meg. 

A vádirat szerint a kifosztás bűntettén kívül a két fiatal férfi más bűncselekményeket is elkövetett, az egyik férfi kilencszer, ezek közül négyszer azzal a férfival együtt lopott, aki az idős nő kifosztásában is segített neki.

A Tatabányai Járási Ügyészség kifosztás bűntette, okirattal visszaélés vétsége, lopás bűntette és vétsége miatt arra tett indítványt, hogy az idős nőt kifosztó férfit és társát a Komáromi Járásbíróság fiatalkorúak fogházbüntetésére, valamint fejenként 6.666 forint vagyonelkobzásra ítélje.

A cselekményről készült videót ITT>> tekinthetik meg!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában