Nem állt meg, nem segített

2024.09.03. 07:00

Elfogták a férfit, aki a halálos ikrényi gázolást okozta

Kerékpárral közlekedő személyt ütött el július 9-én 22 óra körül Mercedes kocsijával egy sofőr a 84125-ös számú úton, Ikrény térségében. A biciklis a helyszínen életét vesztette, az autóvezető megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott el.

Kisalföld.hu

Forrás: police.hu

Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított, rövid időn belül beazonosították a baleset okozóját. A férfi időközben a hatóság elől ismeretlen helyre menekült, ellene elfogatóparancsot adott ki a rendőrség - írta a police.hu.

Az eljárás során kiderítették a férfi tartózkodási helyét, és augusztus 30-án, a kora reggeli órákban a vármegyei rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály és a Felderítő Osztály munkatársai közös akció keretében Öttevényen, a Fő utca egyik házánál elfogták a balesetet okozó sofőrt.

A férfi ellen a rendőrök – letartóztatása mellett – halálos közúti baleset gondatlan okozása vétsége, illetve veszélyhelyzetet előidéző általi segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában