Méltó búcsú

2024.08.13. 15:02

Tragédia – Társai emlékeztek a fiatalon elhunyt motorosra Téten – Fotók, videó

Hatvan motoros kanyargott a szlovákiai Pernek környéki szerpentinen vasárnap délután, a fiatal téti motoros, V. Tamás kedvenc helyén. Gyakran tették meg az odavezető utat barátaival, de ez alkalommal ő már csak a szívükben volt jelen. A tragikusan elhunyt fiatalemberre emlékeztek a túrával. A motorosok összetartását jellemzi, hogy nem csak együtt élvezték a sebességet, de a balesetben összetört motor hitelének törlesztésére is összefogtak.

Barki Andrea

A tragikus körülmények között közúti balesetben elhunyt fiatal motorostól a körülbelül hatvan barátja búcsúzott a téti temetőben. Fotók: Làszlò Éliàs Facebook oldala

Július végén számoltunk be a tragikus hírről, hogy egy vétlen motoros vesztette életét a 83-as főút győri szakaszán.

A fájóan fiatalon elhunyt fiatalembertől motoros barátai több helyszínen is elbúcsúztak a napokban. A téti temetésén is több tucatnyi motoros barát kísérte utolsó útjára Tamást.

 

Motorberregés verte fel a téti temető csendjét a múlt hét szombatján. Motoros barátok búcsúztak a tragikusan elhunyt társuktól, V. Tamástól. A fiatal, több évtizedes tapasztalattal rendelkező motoros július 31-én reggel munkába ment, mint ahogy máskor is. Védett útvonalon haladt Győr felé a Királyszéki útnál. Korán volt még, a lámpák sárgán villogtak. Egy szemből érkező, balra kanyarodó autó nem adott neki elsőbbséget és elgázolta. A fiatalember az ütközést követően a helyszínen elhunyt. A kereszteződésben azóta is mécsesek emlékeznek rá. Halálhíre megrázta a barátokat, ismerősöket, a család számára pedig feldolgozhatatlan.

Tamással gyakran motoroztunk együtt. Lízingelte a motorját, casco is volt rajta, de nem lehet tudni, mikor fizet majd a biztosító, de a lízing díjat fizetni kell. Mi, a közelebbi barátok úgy gondoltuk, gyűjtést szervezünk, hogy ezzel legalább segíteni tudjunk a gyászoló családnak. A temetésre közösen vonultunk fel motorokkal. Az én járgányomon fel volt rögzítve egy láda, amibe mindenki annyi pénzt tett, amennyit gondolt. A temetőben az urna elhelyezésekor motorberregéssel búcsúztunk a barátunktól, majd átadtuk a ládikót a családnak

 – tudtuk meg Éliás Lászlótól, a megemlékezés szervezőjétől, akit nagyon megviseltek az elmúlt napok. Az utóbbi időben a motorosokra nagyon rájár a rút. A temetésen két balesetet szenvedett társuk is jelen volt tolókocsiban, az egyik motoros pedig egy baleset miatt szintén nem ért haza este.

A temetés másnapján mintegy 60 motoros kerekedett fel aztán, hogy végigmenjenek barátjuk kedvenc útvonalán. Csatlakozott hozzájuk Tamás testvére is autóval, aki elmondta, hogy a ládában 930 ezer forint jött össze. A család nagyon hálás a segítségért. 

Az egy kis örömet okozott számunkra, hogy elértük célunkat és egy kis támogatást tudtunk nyújtani a családnak. A motor törlesztő részletét nagyjából fedezi az összegyűlt összeg. Nagyon köszönöm motoros társaimnak, hogy az ügy mellé álltak

 – mondta László.

– Milyen motoros volt Tamás? – kérdeztük barátját.

– A szerelme volt a motor, mindenhova azzal ment. Nagyon jó sofőr volt, folyamatosan fejlesztette tudását, szeretett volna minél jobb motoros lenni. Sokat gyakorolta a kanyarokat, s lám, egy egyenes szakaszon érte a baleset. Tamás nagyon szeretett a perneki szerpentinen gurulni. A vasárnapi megemlékező túrán együtt kimentünk, kitettünk róla egy fényképet, megemlékeztünk róla és ezután minden évben szeretnénk megtenni ezt a túrát – szögezte le László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában