Gyalogos zarándoklat

2024.09.10. 17:00

Testi-lelki feltöltődés - Kisboldogasszony-napi zarándoklat Szanyban

A szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói, pedagógusai és dolgozói, Kisboldogasszony napján minden évben gyalog elzarándokolnak a Sárdos-patak partján fekvő Szent Anna kápolnához.

Kisalföld.hu

Az ünnepség után a Győri Egyházmegye támogatásával a szülői közösség tagjai finom ebédre várták a megfáradt zarándokokat. Fotó: Tóth Imre

Tavaly hagyományteremtő, közösségépítő és vallásgyakorlási céllal, különlegesebbé téve a zarándoklatot, a családokat is magukkal invitálták. Idén is így történt, így anyukák, apukák nagyszülők velük együtt osztoztak testi-lelki feltöltődésükben. 

Szülők, gyerekek együtt zarándokoltak. Fotó: Tóth Imre, Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóiroda

A szabadtéri szentmisét Méry László atya celebrálta, a zenei szolgálatot a Gödri Dániel vezette gitáros énekkari gyerekkórus és Varga Benedek kántor látta el. A szentmise keretében László atya megszentelte a kis elsősök Szent Annás medálját, majd Tóthné Molnár Bernadett főigazgató-asszony Szent Annás diákká avatta a kis elsősöket. Kora délután közösségépítő játékokon, sportfoglalkozásokon vehettek részt a tanulók és szüleik. Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóiroda

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában