Időjárás

Tegnap, 6:52

Újra kellemes kora őszi napnak örülhetünk Győr-Moson-Sopronban

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

Fotó: Leszek Glasner

Szerdán változóan felhős időre számíthatunk. Kicsi esély van záporra. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. 21-26 fok valószínű délután - írja a koponyeg.hu.

 

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:

Az időjárásunkat az elmúlt napokban meghatározó ciklon mostanra délnyugat felé mozdult el, de áramlási rendszerében az elmúlt 24 óra során az Alpokban és környékén még több helyen hullott 20-55 mm csapadék. Ugyancsak ciklon örvénylik Izland fölött, de ez egyelőre csak Skócia és Dél-Norvégia időjárására gyakorol hatást. Másutt azonban egy hatalmas kiterjedésű, tengelyével a Brit-szigetektől az Uralig elhelyezkedő anticiklon alakítja az időjárást, de a szeptember közepi időpontnak köszönhetően a derült, napos, csapadékmentes területek mellett rétegfelhővel borított tájak is vannak.

Szerda estig a Kárpát-medence az említett magasnyomás déli peremére kerül, így szárazabb és némileg melegebb levegő érkezik fölénk.

Hazánkban hajnalra az északi, északkeleti tájakon is csökken a felhőzet, miközben - főként a nyugati és déli - szélcsendes részeken foltokban köd képződhet. A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Helyenként futó zápor kialakulhat, nagyobb eséllyel az ország délnyugati felén, sőt ott egy-egy zivatar is lehet. Az északkeleti, keleti szél szerdán nagy területen megélénkül.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában