Hasznosítható tudás

1 órája

A jövő generációja - Duális képzésben vesz részt a VELUX

A VELUX számára fontos a jövő generációja. A piacvezető dán tetőtéri ablakgyártó vállalat két telephelyen közel 1100 munkavállalót foglalkoztat, és szeptembertől számos diák és gyakornok is csatlakozott a csapatukhoz.

Bódvai Ildikó

A cég számára mindig is kiemelten fontos volt a fiatalok szakmai képzése. Évről évre egyre több diákot fogadnak, akik középiskolai vagy egyetemi gyakorlatukat a vállalat különböző területein töltik el. Idén azonba egy új fejezet kezdődött, hiszen a vállalat együttműködést indított duális képzés keretében a Soproni Egyetemmel.

Remek kezdeményezésnek tartjuk ezt az oktatási formát, hiszen a diákok egyszerre szerezhetnek elméleti tudást az iskolában és szakmai tapasztalatot a vállalatnál. A VELUX stratégiájában kiemelt szerepet kap a folyamatos tanulás, amely nélkülözhetetlen az utánpótlás neveléséhez, így nagy öröm számunkra, hogy mi is hozzájárulhatunk a tanulók fejlődéséhez a vállalat technológiája és munkatársaink kompetenciája által

 – kezdte a beszélgetést Németh Patrik HR üzleti partner, aki a VELUX duális képzési programját koordinálja.

„A korábbi években pozitív tapasztalatokat szereztünk a szakképzésben működő duális képzéssel kapcsolatban, amelyben a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola kiemelt partnerünk. Ezekre az eredményekre alapozva már 2023-ban megkezdtük az egyeztetést a Soproni Egyetemmel, hogy idén három szakon is bekapcsolódhassunk a felsőfokú duális képzésbe. Az együttműködés nagyon gördülékenyen megy az intézményekkel, hiszen közös a cél, hogy hasznosítható tudást és gyakorlatot kapjanak a tanulók” – tette hozzá Németh Patrik.

Tizenegyen kezdték meg szeptemberben a duális képzést, többek között gazdálkodás és menedzsment, faipari mérnök, mechatronikai technikus és villanyszerelő szakokon. A műszaki és gazdasági szakok tanulói a gyakorlati napjaikon számos szervezeti egység működését megismerhetik, így akár több területen is van lehetőségük tapasztalatot szerezni a vállalaton belül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában