Előadások

2024.09.26. 14:12

Szakemberek, egyetemisták járják körül a generációváltás kihívásainak témáját a Soproni Pénzügyi Napokon

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara idén már 18. alkalommal rendezi meg a Soproni Pénzügyi Napok szakmai konferenciát.

Varga Henrietta

A háromnapos esemény központi témája a "Generációváltás okozta kihívások - Fenntartható gazdasági döntések", amely a generációváltásból adódó gazdasági kérdésekre és a fenntarthatóság fontosságára helyezte a hangsúlyt.

Öröm látni, hogy konferenciánk nagy népszerűségnek örvend a pénzügyi szakemberek körében, amit részben annak köszönhetünk, hogy a rendezvény kiváló lehetőséget nyújt a szervezet által előírt kreditek teljesítéséhez. Rendezvényünk másik vonzereje, hogy minden évben aktuális pénzügyi és számviteli kérdéseket tárgyalunk, amelyek mindig nagy érdeklődést váltanak ki a résztvevők körében. Míg tavaly a mesterséges intelligencia szerepét vitattuk meg, idén a generációváltás kérdése áll a középpontban, különösen a rendszerváltás után alapított vállalkozások utódlása kapcsán

 – osztotta meg lapunkkal gondolatait Pappné Vancsó Judit, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának dékánhelyettese.

Pénzügyi napok
Az idei konferencia középpontjában a generációváltás témaköre áll - mondta Pappné Vancsó Judit Fotó: Máthé Daniella

Az önkormányzat nevében Farkas Ciprián polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

Büszkeséggel tölt el, hogy a Soproni Egyetem közgazdaságtudományi kara évről évre otthont ad a pénzügyi szakma kiválóságainak. Úgy gondolom, ez a rendezvény kiváló alkalmat nyújt a résztvevőknek arra, hogy a tanulás mellett tapasztalatot cseréljenek egymással. Az idei konferencia témája a generációváltás, amely városunk gazdasági és vállalkozói struktúráját tekintve különösen fontos. Sopronban szinte mindenhol jelen vannak a családi vállalkozások, amelyek kiemelt szerepet játszanak a város gazdasági és társadalmi életében. Szerencsére több olyan családi vállalkozással is találkozhatunk, ahol az alapítók sikeresen adták át az irányítást gyermekeiknek vagy unokáiknak.

A beszédeket követően a résztvevők különböző szakmai előadásokon vehettek részt, ahol nemcsak a generációváltásról és klímavédelemről volt szó, hanem például a mesterséges intelligencia jövőbeni szerepéről is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában