Aranyozott emlékérem

2022.12.16. 12:20

Szakmája is elismeri a győri hajszobrászt

A Győri Ipartestület december elején tartott évzáró ünnepségén a kimagasló munkát végző tagokat díjazták. Az Iposz „Aranyozott emlékérem” elismerésében részesült a huszonhárom éves győri fodrász, Baranyai Vivien, aki fiatal kora ellenére az utóbbi évben szép szakmai sikereket ért el. Nevét ma már nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is jól ismerik.

Barki Andrea

Vivien gyerekkora óta a hajfonás szerelmese, munkáit látva joggal nevezhetjük hajszobrásznak. A tavalyi párizsi világbajnokságon második helyezést ért el fantasy style kategóriában. Adtunk már hírt arról, hogy a nyáron egy szingapúri online nemzetközi fodrászversenyen hét kategóriában győzött. Vajon mit szólt ahhoz, hogy ilyen fiatalon elismerte az ipartestület a munkáját? 

– Nagy örömmel töltött el, büszke vagyok rá, hogy megkaptam az aranyozott emlék­érmet. Az indoklás szerint a világbajnokságon elért második helyezésemért, a verseny­eredményeimért, valamint az ipartestületben tartott szakmai oktatásért kaptam. 

Glázer Péter, a Győri Ipartestület elnöke adta át Baranyai Viviennek az elismerést. Fotó: Huszár Gábor

Arra is kíváncsiak voltunk, mi történt ez évben Viviennel. 

– Nagyon sok minden. Rengeteg külföldi versenyen vettem részt, a járványhelyzet miatt ezeket sajnos online rendezték. Egy hollywoodi, egy szinga­púri és egy dubaji versenyen is eredményes voltam. Az Európa-bajnokságon hat kategóriában sikerült első helyezést elérnem, sőt, az általam irányított tizenhét fős csapat olyan sikeres volt, hogy elhoztam a legjobb tréner díját is. Ez köszönhető annak a sok oktatásnak, amit ez évben végeztem. Több tanfolyamot szerveztem az ipartestületben a kollégáknak, a saját műhelyemben oktattam, de hívnak az egész országba – összegezte röviden Vivien, aki hét közben szalonjában fogadja a vendégeket, fest, vág, hajkezeléseket végez, alkalmi frizurákat készít. Közben készül a saját megmérettetéseire, és versenyeken zsűrizik. Nemrégiben felkérték Magyarország fodrász nagykövetének is. S hogy mik a további tervei? 

Baranyai Vivien gyerekkora óta imád hajat fonni. Fotó: Csapó Balázs

– Jövőre Párizsban rendezik a világbajnokságot. Erre készülök. Már tervezem, rengeteg ötlet van a fejemben, rendelem hozzá a kellékeket. Jól be kell osztani a munkát, a felkészülést és a magánéletemet is, hogy mindenre jusson idő. Szerencsére egyre több gyakorlatom van benne és egyre rutinosabb leszek – szögezte le Vivien. Az időbeosztás egyébként a fiatal szakember egyik erőssége, szinte mindent percre beosztva végez, még a főzést is. Az eredmények hátterében nagyon sok munka van. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában