Sikeres vidékfejlesztés

2024.09.05. 07:00

Erdészeti tudásközpont Sopronban

Kisalföld.hu

Az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft. és az Agrár Szakképző Centrumok közös pályázata jelentős támogatást nyert el a Vidékfejlesztési Program – Bemutató üzemek támogatása nevű konstrukció keretében. A sikeres vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően az ország hét különböző helyszínén összesen 350 erdészeti bemutató üzem programja indul el. 

Az Erdészeti Ágazati Tudásközpont létrehozásában a Soproni Egyetem vállalt vezető szerepet, és oktatói, kutatói a pályázat megvalósítása során a bemutató üzemi programok lebonyolításában is kiemelt szerepet kapnak. A képzések fő célcsoportjai a szakközépiskolás és szakmunkás diákok, az erdőgazdálkodó szakemberek, de akár egyetemi hallgatók is részt vehetnek benne. 

Az erdészeti bemutató üzemi programok helyszínei a soproni, somogyzsitfai, piliscsabai, mátrafüredi, szegedi és ásotthalmi erdészeti szakképző iskolák lesznek. 

A programok tematikája mintegy huszonöt témakört ölel fel, számos bemutató az aktuálisan beszerzett korszerű eszközök (drónok, harveszter, szoftverek) használatára készít fel, de kitekintést nyújt az erdészet jövőjébe, valamint az erdei vízgazdálkodás és a csúcstechnológiák világába is. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában