Gyerekek alkottak

2024.08.23. 10:01

Új köntösben a sarródi Tülökház

Egy igazán izgalmas és különleges hetet tölthettek a gyerekek Sarródon, a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztáborban. Az esemény nemcsak a képzőművészet iránti szenvedélyüket erősítette, hanem mélyebb kapcsolatot teremtett a természet és a kultúra között is.

Varga Henrietta

A tábor egyik legkiemelkedőbb pillanata egy különleges kezdeményezés volt, amely során a résztvevő gyerekek a Fertő-Hanság főcsatornájánál található Tülökház külső dekorációját készítették el, a felnőtt művészek iránymutatásával.

Tülökház
A gyerek szorgos munkája köszön vissza a csodálatosan megújult épületen Fotó: Hetlinger Júlia

Az épület homlokzata teljesen megújult, és a végeredmény egy olyan különleges látvány lett, amely tökéletesen illeszkedik a Fertő-part egyedülálló környezetéhez. A nádtető alatt meghúzódó falakat a Fertő Hanságban őshonos halak és madarak képei díszítik, ezzel igazi műalkotássá varázsolva az épületet. Ez az alkotómunka nemcsak a gyerekek kreativitását bontakoztatta ki, hanem maradandó élményt és értéket is teremtett, amely méltón ábrázolja a táj természeti szépségét és kulturális örökségét.
 

Tülökház
Megnyugtató és hívogató lett a nádtetős házikó Fotó: Hetlinger Júlia

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában