Látványos fényjátékok

2024.08.15. 14:34

Soprontól a Balatonig - Mutatjuk hol lesz idén tűzijáték augusztus 20-án

Országszerte tűzijáték színesíti meg az egész eget augusztus 20-án. Győr-Moson-Sopronban csak Mosonmagyaróváron gyújtják be a rakétákat, ahová öt év kihagyás után tér vissza a Szigetközi legnagyobb összművészeti fesztiválja. A fővárosban soha nem látott látványossággal készülnek.

Kisalföld.hu

Soha nem látott látványra készülhetünk augusztus 20-án a fővárosban. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, hogy a tűzijátékot többen élvezhetik, mint korábban: az eddigi 4,3 helyett több mint 5 kilométer hosszan -  a Margitszigetig - lehet majd látni a Duna mentén. A pirotechnikai eszközök, a drónok száma és a fényfestés volumene is nagyobb lesz a tavalyinál. Rámutattak: a fentiek miatt emelkedik a tavalyihoz képest csekély összeggel a tűzijáték költsége.

Így festett tavaly Budapesten a tűzijáték.

Az augusztus 20-i hosszú hétvége miatt már szombattól várhatók programok országszerte, így Győr-Moson-Sopronban is, mivel idén négynapos rendezvénysorozattal ünneplik az államalapítás évfordulóját.

A Szent István-napi rendezvénysorozat évek óta a magyar családok legkedveltebb nyári programja: ingyenesen látogatható fesztiválok, koncertek és egyéb szabadtéri események szolgálják a magyar és külföldi vendégek kikapcsolódását, nyári élményszerzését.

Győrben koncertekkel várják az érdeklődőket a Szentlélektéren, viszont állatvédelmi okok miatt idén sem lesz tűzijáték. A helyzet hasonló Sopronban is: a korábbi évek hagyományának megfelelően nem lesz tűzijáték. Az előző napokban viszont gazdag kulturális és zenei programok várják az érdeklődőket. Csornán és Kapuváron soha nem volt tűzijáték augusztus 20-án, ez most sem változik.

Programok Mosonmagyaróvárról.

Mosonmagyaróváron viszont megcsodálhatjuk a fények játékát. Szombaton, augusztus 17-én öt év után tér vissza a Szigetköz legnagyobb összművészeti fesztiválja Mosonba a Szent István király útra Mosonmagyaróváron. Ismét Fesztivál utcává alakul a nemzetközi forgalmú fő út. Négy helyszínen négy napon át várják programok az érdeklődőket: Fesztivál utca, Fesztivál Színpad, Motherson Színpad, Fehér Ló Közösségi Ház.

Fellép többek között a Margaret Island, Szikora Róbert és az R-GO, Fenyő Miklós, de a tűzijáték sem hiányozhat. A Szent István Napok keretében augusztus 20-án este 10 órakor, a Queen Symphonic után színezik meg az eget.

A Balatonon idén több helyről is fellövik a rakétákat.

Augusztus 20-án aki nem a fővárosi látványos tűzijátékot válassza és van lehetősége a Balatonra leutazni, számos településen nézheti meg az idei tűzijátékot, viszont több helyszíne a hangos játék helyett lézershow, tűzzsonglőrök vagy fényszínház várja a kirándulókat. Érdemes az északi partról vagy akár a Balaton közepéről csodálni, ahogyan egy időben lövik fel a tűzijátékokat a tó körül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában