Jótékonyság

2024.07.27. 14:45

Összefogtak a civilek - Nagybánya-tavi partit szerveztek életmentő eszközökért Mosonszolnokon - fotók

Összefogtak a mosonszolnoki civil szervezetek: a a Nagybánya-tónál horgász- és főzőverseny mellett játszóházzal várják az érdeklődőket. Közös céljuk, hogy életmentő eszközökkel gyarapodjon a település.

Mészely Réka

Nagybánya-parti party címmel szerveztek programot szombaton Mosonszolnokon.

– A KÉK, azaz a Közös Élmények Klubja – mely nemrég alakult civil szevezet, elsősorban fiatalokból – részéről jött az ötlet, hogy szervezzünk egy jótékonysági programot a  Nagybánya-tónál. Az egyesületünk is felkarolta az ügyet – hangsúlyozta Kocsis Péter, a Mosonszolnoki Horgász­egyesület elnöke, aki mint elmondta, a szervezésben oroszlánrészt vállaltak még  horgászegyesület elnökségi tagjai, Szelecz József és Sebők Arnold.

 A horgászversenyre negyvenketten neveztek, ők a hétezer forintos nevezési díjat adományként adták – többen efölötti összeggel támogatták a közös célt. Nyolc főzőcsapat ragadott fakanalat és főzött finomabbnál finomabb ételeket a halászlétől a lecsón keresztül a bolognai spagettiig. Ezeket szombaton délután 4 órától lehet megkóstolni. Érdemes tehát kilátogatni, hiszen a finomságok mellett jótékonykodni is lehet. Játszóházat tart a MIHE és tűzoltóautó-simogató is várja a gyermekeket.

– A rendezvény bevételét életmentő eszközökre fordítjuk: tervezünk egy defribrillátort beszerezni, melyet egy mindenki számára jól elérhető helyre tennénk. Továbbá EpiPen készítményeket is vásárolnánk a bölcsődének, óvodának és iskolának, mely allergiás tünetek esetén nyújt gyors segítséget, amíg a mentő ki nem érkezik. A horgász- és főzőverseny teljes bevételét erre a célra fordítjuk – emelte ki Kocsis Péter. 

A Nagybányató környékét rendszeresen és nagyon szívesen használják a falubeliek piknikezésre, főzésre. 

– A Nagytó a változatos halfaunája miatt különleges, így foghatók itt a finomszerelékes horgászok örömére matuzsálem dévérek, vannak compók, sok ponty és amur. Szerencsére eljutottunk arra a szintre, hogy halfogás nélkül senki nem tud megúszni nálunk egy pecát, azaz horgászélmény nélkül senki nem tér haza egy alkalommal sem – fűzte hozzá Kocsis Péter, aki szerint évente öt alkalommal is telepítenek halakat a három és fél hektáros vízbe. A halak védelmében egyébként most csak a pontyokat, amúrokat és kárászokat mérlegelték. A horgászok örömére gyakran akadt nagyobb hal a horogra, többet sikerült is lencsevégre kapnunk. A tavon egyébként az egyesület három hetente, havonta szervez versenyeket. 

A rendezvényen Kocsis Péter tájékoztatása szerint mintegy másfél millió forint gyűlt össze. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában