Győri Rotary Fröccsnapok

2024.07.17. 10:01

Jótékonysági fröccstől a zenei tehetségekig – Mutatjuk a győri fröccs fesztivál színes programját

A Győri Rotary Fröccsnapok több szempontból is különleges, mert több izgalmas esemény is várja az érdeklődőket egy fesztivál keretén belül. Lesz a hétvégén tehetségkutató, fergeteges nagy koncertek, és természetesen nem maradhat el a jótékonysági fröccskínálat sem. A Színpadra fel! Zenei tehetségkutató médiapartnere a Kisalföld. Jótékonysági fröccstől a zenei tehetségekig – széles programkínálat a megyeszékhelyen.

Ollári Gergely

Tizenegy Rotary Klub vesz részt a jótékonysági gasztronómiai fesztiválon, melyek saját bevételükből más-más nemes célt szolgálnak. A Győri Rotary Klub a Kazinczy szép magyar beszéd versenyt támogatja, mely az ország középiskolás tanulóit méretteti meg. A program a megszokottak szerint a Jedlik Ányos szobor megkoszorúzásával indul már pénteken, tisztelegve a híres feltaláló, a szódavíz atyja előtt. Jótékonysági fesztivál a Fröccs jegyében!

Jótékonysági fröccstől a zenei tehetségekig – lesz a hétvégén tehetségkutató, fergeteges nagy koncertek, és természetesen nem maradhat el a jótékonysági fröccskínálat sem.
Jótékonysági fröccstől a zenei tehetségekig – lesz a hétvégén tehetségkutató, fergeteges nagy koncertek, és természetesen nem maradhat el a jótékonysági fröccskínálat sem.

A megemlékezést követően a Dunakapu téri nagy színpadon folytatódik a program a megnyitóval, Roy és Ádám 25 éves jubileumi nagy koncertje pedig este fél 10-től várja a szórakozni vágyókat. Az eseményt színesíti, hogy a fröccsnapokkal párhuzamosan rendezik meg a város tehetségkutatóját, a Színpadra Fel!-t is, amire úgy ahogy tavaly, idén is rengeteg tehetséges fellépő jelentkezett. A tíz legjobbat nem olyan rég ki is választotta a zsűri, az ő előadásaikat július 20-án, szombaton, 14:30-tól 19 óráig hallhatja a közönség. Őket a Republic együttes követi, akik 20 órától csapnak majd a húrok közé. Az együttes frontembere Boros Csaba egyben a tehetségkutató zsűrijének elnöke is.

Jótékonysági fröccstől a zenei tehetségekig

A koncertet követően az is kiderül majd, ki nyerte az idei Színpadra Fel versenyt, az estét pedig a dj kategória győztese DJ Roll R zárja majd. 

A döntősök névsora: Czvitkovics Réka, DJ Roll R (A DJ kategória győztese), Fekete Hold, Hadaró Botond, Holik Csaba (A közönségszavazás nyertese) Joulence, Levelező Tagozat, PéDé, Rigó Balázs, Vadvágány, Vipers, Zurkó Liliána. A Színpadra fel! Zenei tehetségkutató médiapartnere a Kisalföld. 

A vasárnapi nap is bővelkedik a győztesekben. A Színpadra Fel! tehetségkutató tavalyi győztese, a Honey Jeans zenekar koncertjét RockMilady követi a színpadon. 

A szervezőkben felmerült, ha Győr a fröccs városa, miért nincs saját fröccse? Az idei évben többek között bemutatják a város fröccsét, melyben a bor és a szóda 3:1 arányban oszlik meg.

 Az egyedi italhoz pedig egyedi pohár dukál, melynek megvásárlásával a résztvevők a Rotary Klubbokat, valamint magát a rendezvényt is támogatják. 

A Republic frontembere, Boros Csaba egyben a tehetségkutató zsűrijének elnöke is lesz.
A Republic frontembere, Boros Csaba egyben a tehetségkutató zsűrijének elnöke is lesz.
Fotó: Nagy Gábor

PROGRAMOK :

Dunakapu tér – Július 19-21. 

2024. július 19., péntek 

17:00 Felvonulás indulása – Helyszín: Rába Hoteltől a Dunakapu térig a Baross úton át – Kazinczy – Széchenyi – Dunakapu tér A Nyúli Dalárda kíséretében. 

17:30 Jedlik szobor koszorúzás kezdése – Az ünneplők a virágfüzérrel övezik Jedlik Ányos szobrát a Nyúli Dalárda kíséretével. 

18:00 A Győri Rotary Fröccsnapok megnyitója 

1 8:30 Hoppáré 

19:20 Jetski EB eredményhirdetés 

20:00 Hoppáré 

21:30 Roy és Ádám jubileumi nagy koncert 

2024. július 20., szombat 

14:30 Színpadra fel! zenei tehetségkutató döntője 

20:00 Republic koncert 

22:00 Színpadra fel! tehetségkutató eredményhirdetés 

22:15 Fellép a Színpadra fel! DJ kategóriájának győztese 

2024. július 21., vasárnap 

18:45-20:15 Honey Jeans 

21:00-22:00 RockMilady

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában