Különleges falatok

2024.07.27. 16:39

A tépett húsok csúcsa Győrben - Mutatjuk, hogyan sütöttek barbecue-t betonelemek segítségével a Radó-szigeten - videó, sok-sok fotó

A hétvégén, első ízben tartják a folyók városában a Sör & BBQ Gasztroparádét. A péntektől vasárnapig tartó rendezvény a különleges étkekről, és az igazi ínyencségek kedvelőiről szól.

Kisalföld.hu

Íme, a parázson sült tépett hús a győri Radó-szigetről. Fotók: Krizsán Csaba

  • Amerikai hangulat Győr szívében: finom húsok sülnek egész hétvégén a Radó-szigeten. Mellette koncertek és jó beszélgetések várják a kilátogatókat. 

Tudósítás - Barbecue-fesztivál az ínyenceknek

Először rendezték meg Győrben a Sör & BBQ Gasztroparádét, a péntek délutántól vasárnap estig tartó eseménynek Radó-sziget ad otthont. Szombaton a BBQ-val való ismerkedés jegyében riportok hangzottak el Németh Tamás és Kovacsics Koksza István sztárséfekkel, este pedig fellép az ország egyik legjobb szájharmonikása, Pribojszki Mátyás és zenekara, illetve a Back II Black zenekarból megismert Bebe. Vasárnap délelőtt a gyerekeké lesz a sziget, az Alma Együttes koncertezik.

 

Kovacsics Koksza István is a szigeten

A rendezvényen több tucat stand kínálata közül lehet választani, így többek között kitelepült a BBQ legjelentősebb győri képviselője, a Révész Hotel és Étterem Kovacsics Koksza István executive séf vezetésével. Rendeznek amatőr sütőversenyt, rockabilly koncertet, felvonulnak amerikai autók. Tömböly Tamás főszervező, az esemény ötletgazdája a Kisalföldnek elmondta, hogy a BBQ sikere az egyediségében, a semmihez sem fogható ízvilágában rejlik. Hazánkban ugyan még mindig újdonságnak számít, de egyre jobban nyitnak az emberek a BBQ világa felé.

 

 Ez nem grillezés

- A BBQ nem grillezés: míg a rácson való grillezésnél magas hőfokon, rövid idő alatt sülnek a finomságok, addig a barbecue esetében jóval hosszabb idő alatt, akár 16-18 óra alatt készülnek el a finomságok, és az időigényesebb BBQ-ra egészen más, fűszeres, füstös, édeskésebb ízek a jellemzők. Ezzel pedig tökéletesen illenek a kesernyés, hűvös sörök - jegyezte meg.  Tömböly Tamás évek óta szervezi a Halnapokot, most a Sör & BBQ-val is hagyományt teremtene Győrben. Az árnyas Radó sziget szerinte a legjobb helyszín volt a hangulatos, hagyományteremtőnek szánt sütögetésnek.

Korábban

Szombaton disznót sütöttek parázson, beton béléstestek segítségével a Radó-szigeten. Fotós kollégánk dokumentálta a különleges sütést az elejéről a hús "tépéséig".

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában