Közösségi program

2024.06.07. 21:01

Natúrparki vetélkedőt tartottak Écsen

A Pannontáj–Sokoró Natúrparkhoz a Sokorói-dombság 31 települése tartozik, az ország legrégebben alakult, 2004-es natúrtája. A szervezet Écsen rendezett a hozzá tartozó települések felsős tanulóinak natúrparki vetélkedőt.

Kisalföld.hu

Fotó: Molcsányi Máté

A feladatok között szerepelt versírás, mag- és gyógynövény-felismerés, rovarhotel-készítés, valamint egy édes pék- áru elkészítése, melyen keresztül megismerhették a kovászkészítés csínját-bínját. A vetélkedő lebonyolításában segítségre volt Schreiner Károly fafaragó népi iparművész, aki a helyszín biztosítása mellett a rovarhotel készítését is koordinálta.

A Pannónia Kincse LEADER Egyesület alelnöke, Balogh Ervin, aki egyben Nyalka község polgármestere, a magfelismerést, míg Gyimesi Barbara, a Pannonhalma Provence Levendula tulajdonosa a gyógynövény-felismerést segítette. Végül a nagydémi iskolások győztek, ők képviselhetik a térséget az országos döntőben.

Fotó: Molcsányi Máté

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában