Játékos és tanulságos program

2024.06.10. 12:09

A digitális világ uralja otthonainkat - Előadással érkezik az NMHH Sopronba

Tanulságos, játékos és interaktív, ingyenes előadással érkezik Sopronba a Momentán Társulat és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) június 11-én. A „Mobil a családom?” előadás-sorozat látogatói egy szórakoztató, párbeszédre építő produkció keretében kaphatnak útmutatást, hogyan segíthetik elő apró, napi cselekvésekkel a harmonikus otthoni környezetet.

Kisalföld.hu

A mobileszközök és a digitális világ folyamatos ingerei között egyre nehezebb kiegyensúlyozott, tartalmas családi életet élnünk. A digitális világ egyre jobban uralja otthonainkat, és egyre nagyobb szakadékot húz szülők és gyermekeik között. Ez a felismerés ösztönözte az NMHH szakembereit tavaly júniusban, hogy útjára indítsák a „Mobil a családom?” országos elő- adás-sorozatot, amelynek célja, hogy egyszerű és szakszerű tanácsokkal segítse a szülőket és gyermekeket az online életvitel és a családi élet közötti egyensúly megteremtésében. 

Az improvizációs előadás egy négytagú család mindennapi élethelyzeteit viszi színpadra, olyan kihívásokat bemutatva, mint a túlzott mobilhasználat, a videójáték-függőség vagy a gyermekeket érintő online zaklatás. A történetek tanulsága, hogy az egymásra figyelés, a családon belüli párbeszéd, a valóság megélése és a folyamatos tanulás az online világ térhódítása mellett is elengedhetetlen. A jeleneteket az NMHH szakértői vitatják meg, majd szakszerű útmutatást nyújtanak, hogy a családok képesek legyenek helyes válaszokat adni a felmerülő kihívásokra. 

Az országjáró program részeként június 11-én Sopronban várják az érdeklődőket 18 órától a Ligneum Látogatóközpontban (Bajcsy-Zsilinszky út 4.). Az interaktív programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely az NMHH honlapján pár kattintással megtehető. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában