Jubilál a technikum

2023.11.15. 17:33

Lakatfallal és emléktáblával ünnepel a soproni Vasvilla - galéria

Idén ünnepli a 35 éves fennállását a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum (Vasvilla), melynek tiszteletére egész éves programsorozatot indítottak. A jeles évforduló alkalmából szerdán lakatfalat és emléktáblát avattak.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

Az intézmény, amit a soproniak csak Vasvillaként emlegetnek bő három évtizeddel ezelőtt nyitotta meg kapuit a diákok előtt, ahol az informatikaoktatás 25 évvel ezelőtt vette kezdetét. Az évforduló alkalmából az intézmény főbejárata mellett elhelyeztek egy lakatfalat, ami a képzésben 35 éve szereplő vasas szakmát szimbolizálja. A lakatfalra az intézmény tanulói és pedagógusai helyeznek el lakatot, de az iskola vezetői arra buzdítják az öregdiákokat és volt dolgozókat, hogy helyezzék el saját emléküket. A szerdán tartott ünnepségen a lakatfal avatása mellett emléktáblát helyeztek el az iskola volt mérnöktanárának, Horváth Istvánnak.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Bokor Ákos igazgató, aki felidézte az iskola történetét. Majd Barcza Attila országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. - Harmincöt év hosszú idő, és talán még hosszabbnak tűnik, hogyha az ember középiskolás. Büszke vagyok arra, hogy a Soproni Szakképzési Centrum hazánkban kiváló eredményeket ér el a szakképzés tekintetében. Mindezt méltó módon Sopron múltjához, mint iskolavároshoz, amiben a Vasvilla is szépen helyt áll - mondta az országgyűlési képviselő.

Az ünnepségen a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Horváth Vilmos is részt vett, aki hangsúlyozta, az intézmény számtalan kiváló szakembert adott a városnak. Az elnök a város üzleti közössége nevében egy emlékéremmel és egy oklevéllel is kifejezte köszönetét. Végezetül Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója az intézmény felújításával kapcsolatos tervekről beszélt, és átadott az iskola vezetőségének egy tíz millió forintos támogatást, amit eszközbeszerzésre használhatnak fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában