EzTörténtKisalföld

2023.08.14. 07:14

Erről írtunk 10, 20, 60 éve - Új híd a Rába felett

Kismamának adtak vért, eladó az adósság.

Kisalföld.hu

10 éve - Kismamának adtak vért

Egy helyi kismamáért fogtak össze a bősárkányiak. Tóth-Szabó Annamária szeptemberi szüléséhez vérre lesz szükség, mert egy korábbi balesete miatt császármetszéssel hozza világra első gyermekét. Annamária életét egy baleset változtatta meg örökre.- Az orvosom javaslatára, a sérüléseim miatt nem szülhetek természetes úton. A vércsoportom viszont nagyon ritka, AB Rh negatív.

2010 havas novemberében a 85-ös főúton, a bágyogszováti elágazásnál várakozott a buszmegállóban. Egy autó megcsúszott a fagyos burkolaton és elsodorta Annamáriát. Súlyos sérüléseket szenvedett. „Túléltem, és ez a fontos” - jegyezte meg két és fél évvel a történtek után a fiatalasszony, aki nem szívesen beszél a balesetről. Manapság egyébként is más, örömtelibb teendői vannak. Kisbabát vár, szeptember közepére írták ki. Hogy a szülésnél ne lehessen gond, összefogott a falu és vért adtak.

20 éve – Eladó az adósság

Az APEH összesen 9 milliárd behajthatatlan követelését értékesíti. Ebből a jókora summából 60 millió forint jut Győr-Moson-Sopron megyére. Dr. Horváth Szabolcs, az APEH megyei igazgatóságának információs vezetője elmondta, felszámolás alatt lévő cégek adótartozásáról van szó. Az adóhatóság már minden lehetséges eljárást lefolytatott vagyon, ingatlan és ingóság lefoglalására. Az ezek után fennmaradt követelését adja el a jogszabályok szerint nyilvános pályázaton.

60 éve – Új híd a Rába felett

Hídépítő munkások vertek tanyát Győrött a Rábaparton. Vasúti hidat építenek. Eddig az utasok csodálkoztak, hisz alighogy kiindul el a vonat Győrből Hegyeshalom és Sopron felé, máris fékez a vezető. A Rába-hídon lassan átgördül a szerelvény 25 kilométer az előírt sebesség. Ezt be kell tartani még a bécsi expressznek és a Wiener Walzer-nek is. A hidat a felszabadulás után ideiglenesen állították helyre. A hidat a felszabadulás után ideiglenesen állították helyre, ezért van a sebességkorlátozás. Az új hidat már 120 kilométeres sebességre építik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában