Wonder WMN

2023.06.11. 21:10

Íme, a győri különdíjas csodanő, aki hátrányos helyzetű diákokat támogat évek óta

Természetes számára, hogy támogat másokat, hiszen szüleitől is ezt látta. Reinhardt Éva „Angyalok a belvárosban” jótékonysági akció keretein belül már öt éve támogat hátrányos helyzetű diákokat. A Wonder WMN Győr díjátadón önkormányzati különdíjjal ismerték el a munkáját.

Dániel Viktória

A legjobb barátnője jelölte a díjra Reinhardt Évát, ő azonban azt mondta sose érezte, hogy díjat érdemelne azért, amit csinál.

Fotó: Csapó Balázs

A legjobb barátnője jelölte a díjra Reinhardt Évát, ő azonban azt mondta sose érezte, hogy díjat érdemelne azért, amit csinál.

– Számomra természetes, hogy igyekszem támogatni a környezetemben élőket. Édesanyám tanár volt és többször előfordult, hogy az általa tanított rászoruló diákoknak vett kabátot vagy vitt tízórait. Az ő példáját követve kezdtem felnőttként én is jótékonykodni. Elsősorban olyanoknak igyekszem anyagi támogatást nyújtani, akik számára ez lehetőséget ad a kitöréshez. Jelenleg is az Angyalok a belvárosban akció keretében igyekszünk a szakképzésben tanuló, tehetséges, de hátrányos helyzetű fiataloknak segíteni. A legutóbbi átadón a támogatottak közül két fiatal fiú jelent meg személyesen. Kommunikációs eszközökkel segítettük őket, amiket a családjuk nem engedhet meg magának. Felemelő élmény volt látni a szemükben a csillogást és érezni, hogy mekkora segítség ez nekik.

Reinhardt Éva emellett a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon dolgozóival is közös tréninget vitt a közelmúltban, ahol szintén sikerült egy nehéz helyzetből közös erővel megoldást találni.

– A jövőben is szeretném tartani a kapcsolatot az intézménnyel, valamint erősíteni az Angyalok a belvárosban eseményt is, mivel egyre többen ismernek minket és kérik a segítségünket. Természetesen mindezt összhangban a munkámmal és a családommal. A közelmúltban jöttem rá, hogy a főzés mennyire ki tud kapcsolni, de a legjobb szabadidős program így is az ha bringázhatunk, sétálhatunk vagy SUP-ozhatunk a kisfiammal.

Reinhardt Éva hozzátette, vannak nehezebb időszakok, amikor három programot kell szerveznie, ilyenkor hatalmas segítség a férje.

– A párom nagyon rugalmas, valamint a testvérem és a szüleim is besegítenek, ha kell. De természetesen én is ott vagyok, ha nekik kell egy segítő kéz. Nélkülük nem menne.

Az elismeréssel kapcsolatban kiemelte, már a jelölés, is örömteli ugyanakkor kicsit zavarba ejtő is volt.

– A díjátadón teljesen ledöbbentem, mikor a nevemet mondták. Szerintem egy nap is eltelt mire tudatosult bennem a dolog. Nagyon megtisztelő volt, hogy dr. Dézsi Csaba András polgármester, csak azért eljött az eseményre, hogy személyesen adhassa át a díjat.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában