Visszatalálni a természethez

2023.06.17. 09:00

Ezen a hét végén tizenhetedszer szervezik meg a Voluta fesztivált Mosonmagyaróváron

A velencei Vogalonga nyomán született meg majd két évtizede a Voluta fesztivál, mely hét végén az Itató szabadstrandhoz várja a vízi sportok szerelmeseit.

kisalfold.hu

Idén egy népesebb mosonmagyaróvári baráti társaság is részt vett a velencei Vogalongán, köztük dr. Wlasitsch Mirkó, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnökségi tagja. 
– Idén kétezer hajóegység, 7–8 ezer ember hajózott a velenceiek ünnepén, a Vogalongán, ahová immár húsz éve visszajárunk. Ezúttal tengeri kajakokkal, kenukkal mentünk. Ahogy a velencei program, úgy a Voluta is arról szól, hogy közelebb kerüljünk a vízhez, a természethez – vallja dr. Wlasitsch Mirkó, aki szerint az is fontos, hogy több generáció is találkozik a hajókban, ezúttal ugyanis gyerekei és unokái is elkísérték. 
Ezen a hét végén tizenhetedszer szervezik meg a Voluta fesztivált az Itatónál. A sárkányhajóversenyek 9 órakor kezdődnek több kategóriában, és 5 órakor lesz az eredményhirdetés. Este 6 órától a Magyarország–Montenegró foci Eb selejtező mérkőzést kivetítőn lehet megtekinteni, majd este 8 órától a SziaLajos zenekar koncertezik, DJ Segesväri & Vinisoundz szórakoztat a Royal Kolibri tánca mellett. A tűzgyújtás sem maradhat el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában