Álláspont

3 órája

Ízek kavalkádja – Soproni kollégánk véleménye az Országos Étteremhétről

Egy igazán izgalmas és szórakoztató kezdeményezéssel találkoztam a napokban, hiszen most folyik az Országos Éttermi Hét, ahol Magyarország legjobb vendéglátó helyei, különleges menüsorral várják az érdeklődőket. Sokan elcsábulunk a különleges ízektől, ezért is volt öröm számomra, hogy részt vehetek egy ilyen rendezvényen.

Varga Henrietta

Fotó: Shutterstock

Az étterem vezetőkkel folytatott beszélgetéseim során pedig rájöttem arra, hogy ez a hét nem csupán egy gasztronómiai esemény, hanem egy igazi kulturális élmény is. A kezdeményezés fontos, hiszen közelebb hozza a fine dining világát a hétköznapi emberekhez. A vendéglők ilyenkor fix áron kínálnak exkluzív, többfogásos menüket, melyekkel ízelítőt adnak a konyhájuk sokszínűségéből és minőségéből és ezzel a gasztrókalanddal a vendégek inspirációt is nyerhetnek jövőbeli étterem választásaikhoz. Az esemény gazdasági és társadalmi hasznát sem szabad figyelmen kívül hagyni. A koronavírus-járvány és a gazdasági nehézségek után ez egy remek lehetőség az éttermeknek arra, hogy újra felhívják magukra a figyelmet, esetlegesen bővítsék vendégkörüket. Azt gondolom, hogy egy ilyen rendezvény, ahol az érdeklődők kedvezményes áron élvezhetik a gourmet ételeket, serkentőleg hat az iparra és nagyon jó lehetőség mindenkinek. A vendégek különleges kulináris élményben részesülhetnek, az éttermek pedig bemutathatják konyhájuk legjavát. Számomra ezentúl ez egy kihagyhatatlan alkalom lesz és minden évben izgatottan várom majd, hogy mely éttermek kínálata csábít egy újabb gasztrótúrára.

Izgatottan várom az újabb gasztrótúrát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában