200 pillangó

2024.05.30. 19:41

Történelmi vereség: Milák Kristóf kikapott a fő számában

Milák Kristóf a második helyen végzett fő számában, 200 méter pillangón a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán. A magyar klasszis gyengébb időt úszott, mint áprilisban az országos bajnokságon.

MW

Milák Kristóf

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Milák Kristóf két tizeddel szorult a második helyre a nem különösebben ismert 20 éves dél-koreai Kim Minszob mögött Barcelonában. A koreai 1:55.47, Milák 1:55.67 percet úszott. Mindkettő közepes idő, Miláké gyengébb, mint amit az áprilisi országos bajnokságon úszott (1:54.90) – adta hírül a Magyar Nemzet.

Milák Kristóf hat éve egyeduralkodó 200 pillangón a nemzetközi mezőnyben, 2018-ban a glasgow-i Európa-bajnokságon győzött először ezen a távon. Világversenyen, sőt nemzetközi versenyen azóta senki sem győzte le, egyetlen vereségét 2020-ban az országos bajnokságon szenvedte el, amikor a Covid miatt leengedett és Kenderesi Tamás megverte őt.

Ugyanazt tudom mondani, amit az országos bajnokság után: Kristóf erős és gyors, de állóképessége messze nem a régi. Ez egyenesen következik az eddig elvégzett edzésmunkából, avagy lehet, hogy kívülállók úgy gondolják, ő képes a csodára, ez a mai úszás is megmutatta, ebben a sportágban vannak nehezen felülírható törvényszerűségek. Bár Párizs a cél, azt muszáj kimondani, hogy ami eddig történt, az nyomokban tartalmaz olimpiai felkészülést, hiszen az ob-n a rövidebb távok relatíve jól mentek, mert előtte az edzőtáborban keményen hajtott, most szintén, mert Törökországban keményen hajtott, az ob-t követő két és fél hét kiesése viszont visszaköszönt a mai napon. Ettől függetlenül okosan úszta le a kétszázat, jó beosztással, de a második ötven egyértelműen lassúra sikerült. Azt kértem tőle, hogy a következő állomáson, Monte-Carlóban igyekezzen már az előfutamot összeszedetten végigcsinálni, és akkor a döntő biztosan jobban sikerül

– mondta Virth Balázs, a klasszis edzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában