Semmelweis napi ünnepség

2024.06.27. 12:10

Átadták a Győr Egészségügyéért, valamint a Győr Szociálpolitikájáért díjakat – fotók

A város önkormányzata és a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság csütörtökön délelőtt tartott Semmelweis napi ünnepséget a győri Városházán. Átadták a Győr Egészségügyéért, valamint a Győr Szociálpolitikájáért díjakat is az eseményen.

Ollári Gergely

A magyar egészségügy napja egy 1992 óta, minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. 1818-ban ezen a napon Budán, a Tabánban született Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője”, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében. Átadták csütörtökön délelőtt a Győr Egészségügyéért, valamint a Győr Szociálpolitikájáért díjakat a győri Városházán.

Átadták a Győr Egészségügyéért, valamint a Győr Szociálpolitikájáért díjakat
Átadták a Győr Egészségügyéért, valamint a Győr Szociálpolitikájáért díjakat 
Fotó: Nagy Gábor

Az eseményen részt vett dr. Dézsi Csaba András polgármester, dr. Laczkovits-Takács Tímea alpolgármester, dr. Pergel Elza alpolgármester, dr. Bakonyi Bernadett aljegyző, Szabó Jenő a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke, valamint a Polgármesteri Hivatal vezetői. 

Az esemény kezdetén dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte a résztvevőket. Beszédében hangsúlyozta: annak idején Semmelweis Ignácnak is hasonló körülmények, pusztító világjárvány idején kellett helytállnia. 

– Akik az egészségügyben dolgoznak, érzik szakmájuknak súlyát, hivatásként élik meg munkájukat. Szívből, lélekből teszik, gyógyítanak, segítenek a betegeken. Mi most szintén azon generáció vagyunk, akik szintén túléltünk egy világjárványt. A COVID kihívás elé állította az egészségügyet. Az egészségügyi dolgozók kezei között sokan haltak, de sokan is gyógyultak meg, és sok beteg mondta azt nekik, hogy köszönöm. Köszönöm én is az önök munkáját, azt, hogy kitartottak, hogy nem hagyták el a pályát – fogalmazott a polgármester. 

Átadták a Győr Egészségügyéért, valamint a Győr Szociálpolitikájáért díjakat 

A köszöntőt követően a Győr Egészségügyéért, valamint a Győr Szociálpolitikájáért díjak átadása következett. 

  • Győr Egészségügyéért díjat kapott dr. Kátó Zsuzsanna gyermekorvos, az alapellátásban 35 éve magas színvonalon végzett gyermekorvosi tevékenysége, a bölcsőde-, óvoda és iskolaorvosi feladatok magas színvonalon történő ellátása, elhivatottsága, mind a gyermekek mind a szülők körében elismert és közkedvelt személyisége és szakmai hozzáértése elismeréseként. 
  • Szintén Győr Egészségügyéért díjat kapott dr. Szabó Ágnes felnőtt háziorvos, aki több mint három évtizede dolgozik kiemelkedően az alapellátásban. Tevékenysége, szakmai elhivatottsága, és személyisége elismeréseként érdemelte ki az elismerést. A doktornő külföldi elfoglaltsága végett nem tudott személyesen részt venni az eseményen. 
  • Győr Szociálpolitikájáért díjat vehetett át Etzlné Lőrincz Ildikó, az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat (Győr) igazgatóhelyettese, 37 éven át kimagasló szakmai hivatástudattal és szorgalommal végzett munkájáért, a kisgyermekek fejlődéséhez nélkülözhetetlen korszerű, otthonos, biztonságos körülmények megteremtéséhez szükséges fáradhatatlan odaadása, valamint munkatársaival történő példaértékű együttműködése elismeréseként. 
  • Mellette, szintén Győr Szociálpolitikájáért díjat vehetett át Rákosi-Tóth Rita, a Család- és Gyermekjóléti Központ (Győr) igazgatója, kiemelkedően magas elkötelezettségével, elhivatottsággal végzett innovatív, közösségteremtő, szakmai és vezetői munkája, a családok és a gyermekek „jól létéért” végzett több mint két évtizedes szakmai pályafutása elismeréseként.
A Semmelweis napi ünnepség végén Katona Tibor karnagy vezetésével a Győri Pedagógus Énekkar tagjai tartottak előadást.
A Semmelweis napi ünnepség végén Katona Tibor karnagy vezetésével a Győri Pedagógus Énekkar tagjai tartottak előadást.
Fotó: Nagy Gábor

A Semmelweis napi ünnepség végén Katona Tibor karnagy vezetésével a Győri Pedagógus Énekkar tagjai adtak műsort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában