Párizsi élelmiszeripari szakkiállítás

2 órája

Magyar termékeket is beválogattak a leginnovatívabbak közé

Huszonhat magyar kiállító mutatkozik be az Agrármarketing Centrum (AMC) három standján a SIAL Párizs élelmiszeripari szakkiállításon, a seregszemle ideje alatt zajló leginnovatívabb termékek versenyébe négy magyar készítményt is beválogattak - tájékoztatta az AMC hétfőn az MTI-t.

MW

Különböző típusú sajtokat mutatnak be a Párizs 2022 Nemzetközi Élelmiszervásáron (SIAL) Villepinte-ben, Párizs északi részén 2022. október 15-én

Forrás: AFP

Fotó: Eric PIERMONT

Az Agrármarketing Centrum közleménye szerint

október 19-23. között Párizs ad otthont a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari eseményének. A kétévente megrendezett, csaknem 7500 kiállítót vonzó szakmai találkozón a hazai kiállítók exportképes termékeket kínálnak a szakmai látogatóknak, beszerzőknek.

Az AMC tájékoztatása szerint 

a magyar élelmiszeripari cégek követik az élelmiszeripari trendek változását, amit az is mutat, hogy idén négy hazai terméket is beválogattak az "Innovation Awards" versenybe. 

Ezek között van a Panarini Kft. magyar tenyésztésű afrikai harcsából, illetve tokhalból, különleges eljárással készült halchips csemegéje, amelynek most kezdődik Magyarországon a piacra történő bevezetése. 

Szintén beválogatták a Grapoila Kft. sárgabarackmagliszt alapú csokoládéját, ami a maga nemében egyedülálló újítás. 

A Nobilis Zrt. két terméke is szerepel a válogatásban, a gyömbéres ízesítésű almaszirom, valamint a kurkumás, citromos, étcsokoládéba mártott mandula.

Az AMC jelezte, hogy más érdekességeket is találhatnak a magyar termékek iránt érdeklődő beszerzők. Ezek között említették a hagyományos összetevőkből álló, de egy gyártástechnológiai újítás miatt három perc alatt kifőzhető száraztésztát, a kifejezetten háziállatok számára összeállított hidegen sajtolt olajkeveréket, valamint a gyógyteakeverékeket, mézeket, péksüteményeket és konzerveket.

A fagyasztott termékek forgalmazói külön standon mutatkoznak be, itt a különböző mélyhűtött zöldségek és gyümölcsök mellett nyúlhúsból, pulykahúsból készült termékeket, valamint félkész, mélyhűtött gombócokat is kínálnak.

A kiállítás ideje alatt az Agrármarketing Centrum élelmiszerexport-fejlesztési üzletága, a Hungarian Food Business Program is folyamatosan regisztrálja a beszerzőket - közölték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában