Támogatott tartalom

2024.07.23. 08:00

A munkatársak egészsége prioritás a Danánál

A sport és a szórakozás állt a középpontjában a legutóbbi két nagyszabású programnak. A családi nap és a focibajnokság közelebb hozta egymáshoz a munkatársakat, akiknek testi-lelki jólléte szívügye a Dana vezetésének.

PR cikk

A retró Dana családi napon kicsik és nagyok is egyaránt jól szórakozhattak.

A jó munkahelyi légkör, a dolgozók megbecsülése és az odafigyelés nemcsak toborzáskor vonzó a munkavállalók szemében, de segít megtartani is őket. Jól tudják ezt a Dana Hungary Kft.-nél is, ahol a versenyképes bérezés és a változatos karrierlehetőségek mellett a dolgozók testi-lelki egészségének a támogatása is a kezdetektől része a cégkultúrának. Ezt szolgálják többek között azok a programok, amelyek rendszeresen lehetőséget biztosítanak arra, hogy a munkatársak a munkaidőn kívül is összejöjjenek, megismerjék egymást és kikapcsolódhassanak együtt.

Ilyen a vállalat családi napja is, amelynek az eddigi években mindig a négy győri gyáregységének valamelyike adott helyet, idén először azonban külső helyszínen találkozhattak a munkatársak és családjuk. Egy Győrhöz közeli horgásztó partján csaknem ezer ember gyűlt össze, ami rekord részvételt jelent. Újdonság volt az is, hogy a családi nap külön tematikát kapott: a nap a retró életérzés jegyében telt, amely a programokban és az ételekben is megnyilvánult. A résztvevők, ha csak néhány órára is, de visszacsöppenhettek a múltba. 

Azok, akik átélték azt a korszakot, nosztalgiázhattak egy kicsit, a fiatalabbaknak pedig kuriózum volt a sok korabeli utalás.

– mondta Somogyi Judit, a vállalat elkötelezettségi programjaiért felelős személyügyi vezetője.

Közel 1.200 ember dolgozik a győri kampuszon, azaz a négy gyáregységben, ezért fontosak a hasonló rendezvények, ahol kötetlenül, családias hangulatban lehetünk együtt. Ilyenkor egy kicsit jobban megismerjük egymást, ami a munkahelyi hangulatra is hatással van, és az összetartást, a lojalitást is erősíti.

– mondja a személyügyi vezető. A többszörös Top Employer díjas multinacionális vállalatnál – ez az elismerés a régió legjobb munkáltatóit illeti – már év elején minden kollégával megosztják az éves programtervet. Ennek köszönhetően már most készülhetnek például a szeptemberi főzőnapra, amelyen minden évben harmincnál is több csapat méri össze a főzőtudását.

A közös szabadidős programok világszerte népszerűek, függetlenül attól, hogy melyik Dana-lokációról beszélünk éppen. Kiemelten kezelik az egészségmegőrzést, a vállalat a mindennapokban is támogatja a dolgozók egészséges életmódját, többek között edzőtermi bérlet támogatással, s hamarosan havi egy gyümölcsnapon friss gyümölcsökkel ösztönzi az egészséges táplálkozást. A cégnél elérhető, előrendelhető ebédmenük között pedig mindenmentes opció is elérhető, gondolva a speciális étkezési igényű kollégákra.

A munkaidőn túli szabadidős programok közelebb hozzák egymáshoz a kollégákat.

Focilázban a Dana

Nem a családi nap volt az egyetlen kikapcsolódást és feltöltődést szolgáló program a közelmúltban: idén először házi focibajnokság hozta lázba a dolgozókat. Az I. Dana Foci Kupa ötlete a munkatársaktól jött, amikor az Eb miatt egyébként is focilázban égett a vállalat, ők több összeállításban is rendszeresen eljárnak a szabadidejükben focizni. Az elképzelést, hogy „hivatalos formában” is összemérjék a tudásukat és lelkesedésüket, azonnal támogatta a vezetés, így július 6-án a győrújfalui sportpályán összecsaphattak az alkalmi csapatok. A program népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy pillanatok alatt összeverbuválódott a tíz csapat. A játékosok lelkesen készültek a nagy napra, edzőmérkőzéseket játszottak, a sok pozitív visszajelzés nyomán pedig valószínűsíthető, hogy a Dana Foci Kupából bizony hagyomány lesz!

Nem ez az első megmozdulás, ami dolgozói ötlet nyomán jött létre; többek között az év végi jótékonysági cipősdoboz-akció vagy a közös szemétszedés is a munkatársaktól ered, de futóversenyen induló csapat mellé is odaállt a cég vezetése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában