Támogatott tartalom

2024.06.08. 08:00

Mi vagyunk a világ legjobbjai

Zaklatottan induló szezonban, amikor az ellen¬drukkerek sűrűn kongatták már a vészharangot, kézilabdás lányaink öt év után újra megnyerték a legrangosabb nemzetközi klubsorozatot, a Bajnokok Ligáját.

PR cikk

Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Sok változás történt a női kézilabdaklub életében annak érdekében, hogy a közönség kedvencei tartósan a világ élvonalában maradjanak, és rengeteg örömöt szerezzenek a győrieknek és vidéki szurkolóiknak. Ehhez a lejtmenet határozott megállítására, valamint kockázatos döntésekre volt szükség. Két évvel ezelőtt közös megegyezéssel távozott Bartha Csaba klub-elnök, akinek a szakmai érdemeit a tulajdonosok nem vonták kétségbe. A város azonban komoly veszélyt látott abban, ha a klub egy egyszemélyes kft. tulajdonába kerül. Dr. Dézsi Csaba András polgármester nem titkolta, hogy nem ért egyet olyan megoldással, melynek nyomán Győr városa ne lehessen döntési pozícióban. Azt is hangsúlyozta: a klub szervezeti struktúrájában, a vezetők személyében garantálni kell, hogy az ETO ne lehessen soha másé, csak a győrieké.

A korábbi előd szerepét ezután három ismert és közkedvelt győri szakember vette át. Dézsi polgármester elsőként a csapat sikertörténetének megkerülhetetlen egyéniségét, Vanyus Attilát kérte fel, aki már nem számított arra, hogy komoly szerepe lehet a Győri Audi ETO KC újabb sikertörténetének a megindításában. A város kedvenc őstehetsége, a világ egyik legismertebb játékosa, Görbicz Anita is csatlakozott a vezető trióhoz. A győri férfi-kézilabdacsapat megteremtésében és feljutásában is döntő szerepet játszó Endrődi Péter lett az ügyvezető.

A város vezetése egyként állt a játékosok, a szakmai stáb, illetve a szurkolók mögé, érzékelteti Görbicz Anita, milyen bizalommal kezdhették el, illetve folytathatták a munkát. Hamar kiderült, hogy hárman kiválóan tudnak együtt dolgozni.  

Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A sport már csak ilyen, hogy történtek nehezen indokolható vereségek a bajnokságban, a Magyar Kupában, és – igaz, már tét nélkül –  a Bajnokok Ligájában is. Oszlani kezdett a verhetetlenség mítosza.
A klub vezetői ekkor a csapat és a tulajdonosok kudarcában reménykedők által öngyilkosnak nevezett döntést hoztak. Két és fél hónappal a szezon vége előtt edzőt cseréltek. Ulrik Kirkely helyett a svéd Per Johanssont szerződtették. 

Rokonszenves volt, hogy nem akart hosszú távú szerződést kiharcolni magának a számunkra nehéz pillanatban, hanem azt ígérte, hogy eléri az általunk meghatározott célt, ami Győrben csak a BL-győzelem lehet.

– emlékszik vissza Görbicz Anita a szerződtetési tárgyalásra.

Szerencsés vagyok, hogy része lehettem annak, hogy sok hatalmas küzdelem után újra visszakerültünk az aranyútra, és megszereztük Győrnek, szurkolóinknak és Magyarországnak ezt a trófeát. Emlékszem, bő két évvel ezelőtt mindenki leírta ezt az új felállású klubvezetést, de bebizonyosodott, hogy csak így lehet újra Bajnokok Ligáját nyerni, ha minden szereplő összefog és együtt dolgozik a csapat sikeréért.

– mondja Vanyus Attila örökös tiszteletbeli elnök.

Végig hittem az ETO-család erejében, a közös munkában.

– fogalmaz Endrődi Péter ügyvezető. 

A város vezetői, a lányok, az egész stáb, a velünk kitartó és bennünk bízó szurkolók hihetetlenül akarták a sikert. Az edzőváltás volt a kritikus pont, de Per Johansson egyből ráérzett, mire van szüksége a csapatnak. Újra megtanította a lányokat hinni magukban.

Győrben nemcsak egy kiváló, tele szív játékosokból és a hozzáértő szakmai stábból álló csapat győzött, hanem egy új, bátor működtetési modell is. A szponzorok – közülük a két legnagyobb, az Audi és az önkormányzat is – nem pártoltak el, sőt újabbak jelentkeztek. Az önkormányzat minden rosszindulatú vélemény ellenére sem sajátította ki a csapatot, sőt megvédte attól, hogy bármilyen módon megpróbálják máshová vinni vagy szétzilálni az együttest. Ez a siker a győri városközösség számára minden tekintetben aranyat ér.
(A cikk Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával jött létre.)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában