Támogatott tartalom

2021.05.07. 06:52

Belvárosi felfedező

A népszerű városi vetélkedő különleges évada a második felvonásához érkezett. A tesztlapok kitöltését követően most bebarangolhatjuk a belvárost és teljesíthetjük az ismeretterjesztő feladatokat. A 750-es évben nemcsak a diákokat, de minden győrit játékra hívnak a szervezők…

Prédlné Németh Margit és Herkely Ákos a sorsoláson. Fotók: Városháza

Az Arrabona évszázadai egy nagy múltra visszatekintő és nagy népszerűségnek örvendő program, amelynek segítségével a fiatalok elmélyíthetik ismereteiket a városról. Ahogy dr. Dézsi Csaba András polgármester a belvárosi forduló menetlevelét tartalmazó füzetben fogalmaz, rendhagyó év az idei Győr életében, hiszen várossá válásunk 750. évfordulóját ünnepeljük. Rendhagyó év ez az Arrabona évszázadai városismereti vetélkedő életében is, hiszen a diákokat megmozgató játék idén először kilépett az iskolák falai közül, és megszólította a győrieket is, kortól függetlenül – mindezt a várossal kapcsolatos ismeretek bővítése érdekében.

Prédlné Németh Margit és Herkely Ákos a sorsoláson. Fotók: Városháza

Helyesen tippeltek

A Győr+ hetilap hasábjain február 12-től kéthetente 13+1 kérdéses totók jelentek meg, és ezeket a tesztlapokat nemcsak a diákok, de a győriek is kitölthették. A legalább négy totót hibátlanul kitöltők közül csütörtökön Herkely Ákos, a 750-es év projektkoordinátora sorsolta ki az első forduló közönségjátékának három nyertesét. Ez alapján az értékes ajándékcsomagokat Göndör Vendelné, Hajós-Nagy Renáta és Rózsahegyi Ferenc kapja.

Az izgalmas városismereti totók után a vetélkedő második részében a játékos kedvű győriek bebarangolhatják a várost, és miközben meglátogatják Győr nevezetes helyszíneit, érdekes feladatok révén még több információt nyerhetnek gazdag történelmű otthonunkról. A „Belvárosi felfedező” május 7. és 31. között teljesíthető. Ehhez menetlevél szükséges, amelyek a Győr+ Kodály utcai szerkesztőségében, a Győri Látogatóközpontban, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Baross úti (Kisfaludy Károly Könyvtár) épületében, a Széchenyi István Egyetem könyvtára mellett az Irodalmi Kávézóban (IRKA) és a művelődési házakban is beszerezhetők.

Menetlevéllel barangolnak

A feladatok teljesítése után a kitöltött menetlevelet május 31-ig lehet bedobni a Baross úti látogatóközpontban elhelyezett gyűjtődobozba. Sorsolást követően három szerencsés játékos ismét szép ajándékban részesül.

A vetélkedő főszervezője, Prédlné Németh Margit, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ igazgatóhelyettese a játék diákoknak meghirdetett részével kapcsolatban kérdésünkre elmondta, a regisztrált 6–7. osztályos tanulók a totót követően a Belvárosi barangoláson, mint középdöntőben vesznek részt, szintén menetlevél segítségével. Ők május 14-én egy adott időpontban a Győri Látogatóközpontból indulnak és oda is kell majd visszatérniük. A totók és a középdöntő pontjait összesítve a legjobb tíz csapat kerül a döntőbe.

Finálé júniusban

A finálé a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban lesz június 4-én. A vetélkedő végén megtudjuk, kik a legügyesebbek, kik állhatnak fel a dobogóra és ezzel zárul majd le az idei, rendhagyó verseny, amellyel a szervezők királyi várossá válásunk 750. évfordulója előtt is tisztelegnek.

A cikk Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával jött létre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában