Közel-keleti konfliktus

3 órája

Izrael: húszezer palesztin civilt evakuáltak a Gázai övezet északi részéről – frissül

MW

Palesztin csaldok menekülnek az észak-gázai Dzsabaliában az izraeli hadsereg hadműveletei elől 2024. október 23-án

Forrás: AFP

Cikkünk frissül
Húszezer gázai palesztin civilt evakuáltak a Gázai övezet északi részén Dzsabália körzetéből

AZ izraeli erők őrizetbe vettek százötven palesztin fegyverest az iszlamista Hamász szervezet elleni újabb hadjáratban – jelentette be az izraeli hadsereg (IDF) szerdán.

A közlés szerint noha a Hamász megpróbálta megakadályozni a civilek evakuálását, „megengedte a civileknek, hogy védelmük érdekében biztonságos módon és szervezett útvonalakon távozzanak”.

Az IDF azt is közölte, hogy kapcsolatban áll a nemzetközi közösséggel és a gázai egészségügyi szervekkel annak érdekében, hogy fenntartsák a kórházak sürgősségi osztályainak folyamatos működését. Átadják a szükséges orvosi felszereléseket, és a katonai helyzettől függően gondoskodnak az üzemanyag-ellátásról, valamint evakuálják a személyzetet és a betegeket.

Az izraeli hadsereg olyan, a Gázai övezetben talált dokumentumokról is beszámolt, melyek szerint az al-Dzsazíra arab hírhálózat hat újságírója a Hamász és az Iszlám Dzsihád terrorszervezetekben tevékenykedett.

Szerdán is több hullámban lőttek rakétákat és drónokat Libanonból izraeli területre, reggel egy Irakból indított drónt is megsemmisítettek Eilatnál. A Hezbollah, az Irán támogatását élvező libanoni síita fegyveres szervezet azt közölte, hogy egy Haifa melletti katonai létesítményt támadott Izraelben.

A Hezbollah Észak-Izrael elleni egyik támadásában, Naharíja városban egy repeszlövedék közepesen megsebesített a fején egy ötven év körüli férfit - jelentette az izraeli mentőszolgálat.

Ez történt kedden:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában