Az igazság órája

2 órája

Fricz Tamás: Brüsszel ki akarja nyírni az Orbán-kormányt! (videó)

Próbálkoztak már 2022-ben, most találtak maguknak egy új jelöltet.

MW

Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának tagja beszél a 2024. június 1-re meghirdetett Békemenetrõl tartott sajtótájékoztatón a Polgárok Házában 2024. május 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Magyarország a leghatározottabban védi a saját és ezzel a többi uniós tagország szuverenitását, ezért Brüsszel ki akarja nyírni az Orbán-kormányt, és ezzel átlépett egy vörös vonalat – mondta el Az Igazság órájában az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Fricz Tamás, az AK kutatási tanácsadója. Így viszont az Európai Unió működése került válságba, mert az unió nem erről kellene, hogy szóljon – hangsúlyozta, hozzátéve: nagyon kiélezett küzdelmekre számít. 

Zila János a központ elemzője kifejtette:

 az amerikai demokraták és a brüsszeli elit szemét csípi, hogy van egy olyan kormány, amely szembemegy velük, és inkább a nemzeti érdekeket képviseli olyan kérdésekben, mint a háború vagy a migráció. 

Már 2022-ben próbálkoztak, ez volt a guruló dollárok ügye. Most úgy tűnik, hogy találtak maguknak egy újabb kijelöltet, egy újabb személyt, egy újabb politikai erőt, amelyhez nagy reményeket fűznek – mondta. 

Egy nagyon kemény vitát kell elkezdeni az Európai Unió jövőjéről 

– vélte Fricz Tamás. Emlékeztetett arra: 2004-ben már volt egy konvent Európában, amellyel egy új alaptörvényt szerettek volna csinálni. A dolog nem jött össze, mert a francia és a holland nép leszavazta. De valamit kell kezdeni az EU-val, lehetne kezdeményezni az Európai Tanácsban (ahol a tagállami vezetők ülnek), hogy gondoljuk újra az Európai Uniót, mert amilyen irányba most megy, az a totális föderalizmus – érvelt.

Zila János a 21 Kutatóközpont felmérésével kapcsolatban (amely a Tisza Pártot hozta ki a legnépszerűbbnek) megjegyezte: 

a kutatóközpont szintén érintett volt a guruló dollárok botrányban. 

Nyílt titok volt az is, hogy az intézet ott állt a Momentum mögött. Amikor megjelent Magyar Péter és egyre inkább úgy látszott, hogy valamilyen politikai szerepe lesz, akkor ez az intézet cakompakk áthelyeződött mögé – fejtette ki az Alapjogokért Központ elemzője. 

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg: https://www.youtube.com/watch?v=VuyCeMgVU-Y

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában