Futsal-vb

2 órája

Történelmi esély előtt a magyar futsalválogatott

A 2025-ös világbajnokság első selejtezőkörében 6–0-s győzelmet aratott Fehéroroszország ellen a magyar női futsalválogatott. A Bosznia-Hercegovinában zajló minitornát a magyar együttes szombaton a házigazdák elleni meccsel zárja, amelyen a mieinknek már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz. Így minden esély megvan rá, hogy a magyar válogatott ott legyen a 2025-ös női futsal-világbajnokságon, amit egyébként első alkalommal rendeznek meg.

MW

Forrás: Magyar Labdarugó Szövetség

Bár a 2025-ös FIFA-debütálások közül a 32 csapatos klubvilágbajnokságról lehet többet olvasni, jövőre rendezi a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség az első női futsal-vb-t is, ennek házigazdája a Fülöp-szigetek lesz. S a klub-vb-vel szemben az utóbbin magyar csapat részvételére is reális esély mutatkozik – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Fáradtan is győztek

A magyar futsalválogatott a második mérkőzését is megnyerte a sportág első női világbajnokságának szarajevói selejtező tornáján – írta meg korábban az Origo. Igaz, a csütörtöki, Fehéroroszország elleni 6–0-s sikert Folk Zsuzsanna súlyos sérülése beárnyékolta.

A gyors gól talán túlságosan is megnyugtatott bennünket, volt egy visszafogottabb periódusunk, de a szünetig sikerült megnyugtató előnyt szerezni. A második félidőben már a fáradtság jeleit is láttam a csapaton, visszaesett az iram, és Folk Zsuzsanna súlyos sérülése is érezhetően megfogta a lányokat. Végül ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk, így szombaton a továbbjutásért játszhatunk a házigazdákkal

értékelte a fehéroroszok elleni mérkőzést az MLSZ honlapján Frank Tamás szövetségi edző.

Nagy lehetőség

A boszniai minitornán a csütörtöki már a második győzelme volt a magyar csapatnak, amely szerdán Norvégia ellen 3–2-re nyert. Szombaton a házigazda Bosznia-Hercegovina ellen már a döntetlen is elég a mieinknek, hogy bebiztosítsák a továbbjutást érő első helyet a csoportban. Ez még nem a sikeres kvalifikációt jelentené a történelmi első világbajnokságra. A selejtezőcsoport első helyezettje jut a rájátszásba, ahol másik öt minitorna győztese, valamint kiemeltként Portugália és Spanyolország alkotja majd a mezőnyt. 

Az elitkörben a nyolc együttest két négyes csoportba sorsolják, ezeknek az első két-két helyezettje biztosítja majd a helyét a Fülöp-szigeteken jövő év november 21. és december 7. között sorra kerülő világbajnokságon. Az első női vb-n 16 nemzet vesz részt, mindegyik selejtezőzónából érkeznek majd csapatok. Eddig a házigazda Fülöp-szigetek mellett Új-Zéland szereplése biztos. A magyar válogatott esélyeivel kapcsolatban fontos támpont, hogy a 2022-es és a tavalyi Eb-n is bejutott a legjobb négy közé, azaz teljesen reális forgatókönyv, hogy ott legyen a szakág első világbajnokságán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában