Gazdag kínálat

2 órája

Versenyben a SMAFC-osok – bőven van és lesz is minek drukkolni

A legtöbb sportágban ősszel kezdődött a szezon, így a SMAFC sportolói is már versenylázban égnek. Megnéztük, hogyan sikerültek az első megmérettetések.

Kisalföld.hu

A Krasznai-csarnok az edzések és a mérkőzések otthona.

Kezdjük a kivétellel: az atléták számára a szabadtéri versenyek szezonja nem elkezdődik, hanem a végéhez közeledik. Izgalmas hónapok vannak az atlétika szakosztály sportolói mögött. Lehetetlen lenne felsorolni a versenyeket és az eredményeket, de meg kell említeni Dolmány Emma szereplését az ifjúsági Európa-bajnokságon, valamint a hegyifutó Eb-n, utóbbin Nemes Rékával együtt, míg Gyallai Zsombor a hegyifutó világbajnokságon szerepelt Franciaországban.

A magyar válogatott mezében is képviselte Sopront Udvardi Borostyán, aki Horvátországban vett részt nemzetközi versenyen. Mészáros Veronika Kaposváron versenyzett a félmaraton MEFOB-on, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott, így idén ő szerezte meg az országos bajnoki címet, a Mexikóban tartott Nemzetközi Gyermek Játékokon pedig Kovács Boldizsár 400 méteren ért el első helyezést, gerelyhajításban pedig bronzérmet szerzett. Az ob-n is jól szerepeltek a SMAFC atlétái, kész éremgyűjteménnyel tértek haza, így Horváth József elnök méltán mondhatja: kiváló szezont zárt a szakosztály.

Az egyéni sporteredmények között kiemelkedő volt dr. Bihari Csaba teljesítménye is. A SMAFC parasportolója a magyar kézilabda- és a kosárlabda-válogatott tagjaként is  bizonyított. 

Fényes érem megszerzésével indítottak szeptemberben a karatésok. Dr. Kis Árpád a döntőt combsérülés miatt ugyan nem tudta vállalni, de az IKOKU Európa-bajnokságon ezüstérmet szerezni a masters korosztályban, knock down, azaz leütéses kategóriában ez óriási eredmény.

A kyokushin karate utánpótlás-versenyzői október közepén a magyar bajnokságon mérik össze felkészültségüket, több mint tíz versenyzővel ott lesz a SMAFC szakosztálya is. Novemberben pedig Mosonmagyaróvárra utaznak, ahol világbajnokságon vesznek részt. 

A csapatsportokban is megkezdődött a vetélkedés a legjobb helyezésekért. A SMAFC kosárlabdacsapata kikapott ugyan az első mérkőzésén, de hol van még a szezon vége!? Október 6-án, vasárnap a PEAC ellen játsszák első hazai mérkőzésüket a Krasznai-csarnokban.

A vízilabdások már túl vannak az első csatákon. Az ob II-es bajnokság nagykanizsai nyitófordulóját egy győzelemmel és egy vereséggel zárták.

Egyre motiváltabbak és ügyesebbek a leány futballisták. Az SC Sopronnal közösen Soproni Egyetem néven indított csapat már tudja milyen győztes meccs után levonulni a pályáról.

Röplabdában az utánpótláscsapatoknál lezajlottak az első mérkőzések, jól szerepeltek a soproniak. A felnőttcsapat október 20-án hazai pályán, a Krasznai-csarnokban kezdi NB II-es szereplését.

A régóta a másodosztályban szereplő szektorlabdások pedig november 2-án kezdenek ugyancsak az egyetemi csarnokban.

Sikeres kupanapot rendezett a SMAFC floorball szakosztálya. Az egyetemi bajnokság első fordulójában hét csapat vett részt.

Csapatbajnokságon méretik meg magukat a sakkozók is, idén ráadásul ők is a másodosztályban indultak.

A kerékpárosoknál a mountain bike-szezon lezárult, kezdődik a crossbike. Az XCO kupasorozat utolsó állomásán, Nagykanizsán – ahogy az előzőkön is – rengeteg érmet szereztek a kerékpárosok. Az MTB Sopron-SMAFC Klub sportolói az október 6-iki kerékpáros túrán is ott lesznek, ők vezetik, illetve kísérik a  Soproni Egyetem és a SMAFC közös kezdeményezésének, a sportkihívásnak októberi programját.

A SMAFC Jégtörői is megkezdték a versenyszezont. Miközben a játékosok a pályán küzdenek, a szakosztály vezetői gőzerővel azon dolgoznak, hogy minél előbb megépüljön új helyén a soproni jégpálya. Már nem kell sokat várni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában