Új ciklus

3 órája

Sorra jelentik be hivatalba lépésüket az új polgármesterek Mosonmagyaróváron és térségében

Október elsején új önkormányzati ciklus kezdődött: az új képviselő-testületek alakuló üléseit ugyan a legtöbb helyen jövő héten tartják, ám közben az új polgármesterek sorra jelentik be közösségi oldalukon hivatalba lépésüket.

Kisalföld.hu

Már hivatalban Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester.

Fotó: Forrás: Szabó Miklós pogármester Facebook-oldala

Októbertől új önkormányzati ciklus kezdődött: Mosonmagyaróváron és térségében 11 településen adják át a jelenlegi elöljárók utódjuknak a széket, 16 településen pedig folytathatják a megkezdett vezetői munkát.

Bokros teendők már az első napon

"Köszönöm, hogy bizalmukkal megtiszteltek, és Mosonmagyaróvár polgármesterévé választottak! Tudatában vagyok annak, hogy ez a szerep most különösen nagy felelősséggel jár, mindent meg fogok tenni azért, hogy ennek a legjobb tudásom szerint megfeleljek!"

 – tette közzé Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester Facebook-oldalán.

A Lajta-parti város új vezetője a 2006-2010-es önkormányzati ciklus után tért vissza a polgármesteri irodába.

A közösségi oldalán arról is beszámolt, hogy már az első hivatali napon bokros teendőkkel, számos adminisztratív feladattal szembesült, tehát a munka azonnal kezdetét vette, azonban a hivatalos átadás-átvételi eljárás szerdán zajlik le. Az új képviselő-testület alakuló ülése pedig október 9-én, szerdán 15 órakor lesz. 

Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester a nyugdíjas közösséget  köszöntötte az Idősek napja alkalmából.
Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester a nyugdíjas közösséget  köszöntötte az Idősek napja alkalmából.
Fotó: Méhes Ákos/Forrás: Szabó Miklós polgármester Facebook-oldala                          

A városvezető egyébként már az Idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen is részt vett és köszöntötte a szépkorúakat.

Rengeteg visszajelzést kaptunk megválasztásunk óta az időseket leginkább aggasztó problémákról, azon fogunk dolgozni, hogy ezeket a problémákat lehetőségeink szerint meg tudjuk oldani a következő években.

Jó egészséget kívánunk minden mosonmagyaróvári nyugdíjasnak!

 – közölte még Facebook oldalán.

 Megköszönte a támogatást

Új faluvezető irányítja október elsejétől Dunaszigetet is. Husvéth Béla azon túl, hogy az idősek világnapja alkalmából köszöntötte a község szépkorú lakóit, a dunaszigetiekhez is szólt az önkormányzat közösségi oldalán.

"Köszönöm a támogatást és a sok bizalmat. A miniszteri rendelet szerint október 1. napjával megkezdtem polgármesteri feladataim ellátását. A rendelet előírja az átadás-átvétel feladatait, a jegyzőkönyv tartalmi és formai követelményeit. A jegyzőkönyv ünnepélyes aláírása október 7-én (hétfő) 14 órakor lesz, az önkormányzat tanácstermében, a Vármegyei Kormányhivatal tisztségviselőinek jelenlétében." – tette közzé a Dunasziget község Önkormányzatának Hivatalos Oldala

Verssel köszöntötte az időseket

Héderváron Ábrahám Szilvia kezdte meg polgármesteri munkáját. Ő sem felejtette el köszönteni az idősek világnapján a helyi nyugdíjaskorúakat, Miniska Zsejke Az örök fiatalság című versével. 

"Mától települést érintő ügyekben munkaidőben a 06202161758- as telefonszámon vagyok elérhető, illetve a hivatal ügyfélfogadási idejében személyesen is állok rendelkezésükre! Keressenek bizalommal! Köszönöm!" – közölte saját Facebook-oldalán. 

Terveink szerint sorra mutatjuk majd be az új faluvezetőket és terveikről is kérdezzük őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában