Teljesítmény

2 órája

A Nemzeti Vágtán szerepelt Dorka

A 2024-es Nemzeti Vágta döntőjében Szilvásváradon Rábatamási is képviselve volt. Varga Dorka lovagolt a falu színeiben a Nemzeti Vágtán.

Cs. Kovács Attila

A Huszárgyerek Vágta versenyszámban Varga Dorka ült „a falu nyergébe” Büszke nevű lován, és az előfutamot megnyerve a döntőben a negyedik helyen végzett. A napokban Kovács Attila, a község polgármestere elismerő oklevelet és az önkormányzat ajándékát adta át Dorkának, és megköszönte, hogy teljesítményével a Nemzeti Vágtán öregbítette Rábatamási hírnevét. 

A község elismerését Kovács Attila polgármester adta át Dorkának a Nemzeti Vágtán való szerepléséért.
A község elismerését Kovács Attila polgármester adta át Dorkának a Nemzeti Vágtán való szerepléséért. 
Fotó: Rábatamási önkormányzat

Varga Dorka a Nemzeti Vágtán

Varga Dorka az iváni elővágtán kvalifikálta magát a döntőbe. „Egy felejthetetlen hétvégét zártunk Szilvásváradon – írta közösségi oldalára. – A nehéznek ígérkező előfutamban győzedelmeskedni tudtunk a házigazda és egy favorit póni felett, így indulási jogot szereztünk másnapra, a döntő futamba. Ott egy rossz startot követően a fantasztikus negyedik helyet szereztük meg. Így az első Nemzeti Vágtámon felállhattam a vágtadombra.” Varga Dorka megköszönte felkészítőinek és családjának is a támogatást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában