Választás

2 órája

Rába-vezér az egyetemi kuratórium új elnöke

Hetzmann Bélát választották meg a győri Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriuma új elnökének, Petti Csabát pedig új tagjának.

Kisalföld.hu

Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, új tagjának pedig Petti Csabát, az Indupro Kft. tulajdonosát, az Innova-X Befektetési Alapkezelő Zrt. tulajdonos-vezérigazgatóját választotta meg a győri Széchenyi István Egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriuma új elnökének egyhangúlag október 21-i ülésén. Mint az intézmény közölte, a döntés azért vált szükségessé, mert néhány héttel ezelőtt Prof. Dr. Palkovics László lemondott elnöki tisztségéről és kuratóriumi tagságáról, Prof. Dr. Dézsi Csaba András, Győr korábbi polgármestere pedig kuratóriumi tagságáról.

Hetzmann Béla, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány új elnöke.
Hetzmann Béla, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány új elnöke.
Fotó: Széchenyi Egyetem

Hetzmann Béla elismert autóipari szakember, aki vállalatvezetői, valamint pénzügyi és finanszírozási területen is jelentős tudással rendelkezik. Több mint két évtizede az Euro-Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tulajdonosa, igazgatósági tagja, 2008-tól a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A győri Rába Járműipari Holding Nyrt.-nél – amely 20 százalékban a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában van – 2020 óta az igazgatóság elnöke, 2021 óta a vállalat vezérigazgatója. Irányításával a Rába Csoport az elmúlt években jelentős eredményeket ért el.

Petti Csaba az autó-, az energia- és a védelmi ipar számára fém alkatrészeket és mérnöki megoldásokat szállító, a lézermegmunkálásban nagy szakértelemmel bíró Indupro Kft. tulajdonosaként jelentős tapasztalatokkal rendelkezik műszaki fejlesztésekben és innovációkban, és kiváló kapcsolatokat ápol a hazai járműipar szereplőivel.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában