Női kézilabda

2 órája

Kézilabda - Győrben készül a magyar válogatott az Európa-bajnokságra - Fotók

A nemzeti válogatottak október 21. és 27 között utolsó összetartásukat tartják az év végi svájci-osztrák-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságot megelőzően. Ezt követően már csak a november 28. és december 15. között esedékes kontinenstorna előtt jönnek újra össze a csapatok. A magyar válogatott csütörtökön és szombaton lép pályára.

Kisalföld.hu

Fotó: Molcsányi Máté

A magyar válogatott Győrben készül a hét első felében, majd csütörtökön, 21.10-kor Toulonban, szombaton, 17.15-kor Párizsban a házigazda Franciaországgal csapnak össze felkészülési mérkőzésen.

magyar válogatott, kézilabda, felkészülés, európa-bajnokság, győr
A magyar válogatott keretéből ezúttal hiányzik  Győri-Lukács Viktória, Janurik Kinga és Klujber Katrin, ugyanakkor meghívót kapott Bukovszky Anna és Grosch Vivien.
Fotó: Molcsányi Máté

Változások a magyar válogatott keretében

Golovin Vlagyimir olimpiai 6. helyezett együtteséből az előzetesen meghirdetett névsorhoz képest hiányzik a Győri Audi ETO KC jobbszélsője, Győri-Lukács Viktória, valamint a két ferencvárosi játékos, Janurik Kinga és Klujber Katrin. Helyettük meghívót kapott a Vác kapusa, Bukovszky Anna és a DVSC jobbszélsője, Grosch Vivien.

– Győri-Lukács Viktóriával, Janurik Kingával és Klujber Katrinnal abban állapodtunk meg, hogy ezúttal pihenőt kapnak – mondta el Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. – A legfőbb célunk a hazai Európa-bajnokság, ezt is szem előtt tartottuk a játékosokkal történő megbeszéléseken, hiszen a lényeg, hogy az alapembereink mindenképpen jó állapotban legyenek az év végi tornára, ezen a héten pedig a stábbal megnézhetünk olyan játékosokat is, akik a keretben szóba jöhetnek akár most, akár a jövőben.  

A keretben ezúttal győri játékos nem szerepel, a Motherson Mosonmagyaróvárt pedig Albek Anna képviseli.

A magyar női válogatott októberi kerete:

  • kapusok: Böde-Bíró Blanka (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Metz HB, francia), Bukovszky Anna (Vác)
  • jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (HB Ludwigsburg, német), Grosch Vivien (Debrecen)
  • jobbátlövők: Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román), Albek Anna (Mosonmagyaróvár)
  • irányítók: Vámos Petra (Metz HB), Simon Petra (Ferencváros)
  • beállók: Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Bordás Réka (Ferencváros), Pásztor Noémi (CSM Bucuresti, román)
  • balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer HC, német), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita, román), Juhász Gréta (Vác)
  • balszélsők: Szöllősi-Schatzl Nadine (Budaörs), Márton Gréta (Ferencváros)

A magyarok az Eb-n az A csoportban játszanak majd, a mérkőzéseknek Debrecen ad otthont. Az ellenfél Svédország, Észak-Macedónia és Törökország lesz. A csoport első két helyezettje jut tovább, és a folytatásban a B csoport (Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország) és a C-csoport (Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália) 2–2 továbbjutójával mérkőzhet majd a debreceni középdöntőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában