Éremeső

2 órája

Kapuvári karatésok az Európa bajnokság dobogóján

Szegeden rendezték meg szeptember utolsó hétvégéjén a XIV. I.K.O.K.U Kyokushin Karate Európa Bajnokságot, ahol a Castrum SC Kapuvár négy, a Kapuvári Kézilabda és Szabadiősport Egyesület KKE-Spartacus karate szakosztályának pedig két versenyzője is a dobogóra küzdhette magát a népes mezőnyben.

Kisalföld.hu

A castrumosok

Fotó: Castrum SC Kapuvár

Nemzetközi bajnokságokkal tűzdelve zajlik a Kyokushin karatésok őszi szezonja. Szegeden, szeptember 28-n rendezték az I.K.O.K.U Kyokushin világszervezet XIV. Európa bajnokságát, ahol a Castrum SC Kapuvár 7 fővel szállt versenybe. Közülük 4 fiatalnak sikerült a dobogóra jutnia a népes mezőnyben, de a többiek sem okoztak csalódást a tatamin mutatott teljesítményükkel.

Szalay Berta a felnőtt női -65kg-os kategóriában bizonyult a legjobbnak, és aranyérmet szerzett.
A korábbi junior Világbajnok Végerbauer Roberta 6 év után ismét tatamira lépett, és a felnőtt női nehézsúlyban bronzérmet harcolt ki.
Az U21-es férfi nehézsúlyban Hoffer András ezüstérmére, míg az U18-as kategória könnyű súlyában, Németh Virág bronzérmére lehettek büszkék csapattársai. Szücs Hanna, Gere Boglárka és Serfőző Zalán épphogy lemaradtak a dobogóról.

"Az őszi szezonban kevés szabad hétvége vár ránk. Utánpótlás versenyzőink Szlovákiában, para karatésunk Budapesten lép majd tatamira október elején, míg válogatott versenyzőink közül négyen (Németh Virág, Gere Boglárka, Szalay Berta és Hoffer András) pedig a Shinkyokushin Európa Bajnokságon képviselik majd hazánkat Wroclawban október 26-án" - beszélt a még előttük álló feladatokról Sensei Pantelics Péter a Castrum elnöke.

A Kapuvári Kézilabda és Szabadiősport Egyesület KKE-Spartacus karate szakosztályának versenyzői is csillogó érmekkel, szép eredményekkel térhettek haza a megmérettetésről: Orbán Balázs 1. helyen végzett a junior -75 kg kategóriában. Kiss-Leizer Luca 2. helyen zárt a junior -50 kg-os mezőnyben. Magyar Zoltán 4. helyezést harcolt ki a felnőtt -70 kg-osok között.

Az egyesület a szezont folytatja, egy hét múlva a fiatalabb karatésaik lépnek tatamira, négy hét múlva pedig Kiss-Leizer Luca képviseli hazánkat az U20-as Shinkyokushin Európa bajnokságon Lengyelországban, Wroclawban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában