Megyei foci

2024.09.10. 10:11

Győrújbaráton külön készülnek az erősebb riválisokra

Ahogy arról beszámoltunk, a Győrújbarát kétgólos győzelmet (3–1) aratott az eddig veretlen Kapuvár felett a vármegyei I. osztályú bajnokság hétvégi fordulójában.

Győrújbaráton közönségszórakoztató mérkőzésekre törekednek az élcsapatok ellen is.

Fotó: Csapó Balázs

„Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek, hiszen a Kapuvár mégiscsak a Kapuvár, de nem szeretnénk túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítani ennek a sikernek. Dolgoznunk kell tovább, hogy hasonló élményekkel örvendeztessük meg a szurkolóinkat” – mondta a találkozóval kapcsolatban Tenk Balázs, a győrújbarátiak edzője, aki hozzátette: 
„Valójában nem lepett meg minket a Kapuvár, készültünk belőle, s az utóbbi hetek káosza után valahogy minden összeállt a csapatunk körül erre a mérkőzésre. A tudással amúgy eddig sem volt probléma, akaratban, fegyelmezettségben azonban akadtak hiányosságok. Ezúttal ezekkel sem volt gond, sikerült is a helyzeteket gólokra váltanunk, s ha figyelembe vesszük, hogy lőttünk még két kapufát, úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a meccset.” 
A rutinos szakvezető el­­árulta, ezen a szinten is készülnek az ellenfelekre. 
„Az osztályban vannak kiemelkedő, nagyon erős csapatok, a többi kevésbé az, ám így is jó együttes. Főleg előbbiek ellen kell készülni, mert ellenük szeretnénk mindig közönségszórakoztató bajnokit játszani. Bár a hajrában kapott két góllal kikaptunk, ilyen volt a Mezőörs elleni meccsünk is. Készültünk a Koroncó elleni bajnokira is, azonban az egyáltalán nem sikerült jól.” 
A Győrújbarát eddigi teljesítménye valóban kissé hullámzó, hiszen a rajton magabiztosan győzte le a Győr­újfalut, majd jó mérkőzést játszott a Mezőörs ellen, otthon azonban kikapott a DAC-tól, aztán pedig a Koroncótól. Ez­­után jött a már említett hétvégi, Kapuvár elleni siker. 
„Nem vagyok elégedett a rajttal, nagy hiba volt például a DAC elleni fiaskó, és fájó a Koroncó elleni sima vereség. Azt gondolom, hogy nekünk még túl sok, hogy hét közben kupameccset is kell játszani, hétvégén pedig ott vannak a bajnokik. A szerda-vasárnapi ritmus sok egy olyan amatőr csapatnál, ahol hét közben dolgoznak a játékosok. Ezzel együtt bízom benne, sikerül még egy-egy bravúrt belecsempésznünk a szereplésünkbe.” 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában