Női kézilabda

2024.07.24. 14:39

Rangadóval, Győrben kezd a Mosonmagyaróvár

Az előző szezonban bronzérmes Mosonmagyaróvár a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC otthonában kezdi szereplését a női kézilabda NB I következő idényében, a második fordulóban pedig a címvédő és kupagyőztes Ferencvárost fogadja.

A magyar szövetség - amely szerdán készítette el az új szezon sorsolását - honlapja szerint az első forduló hivatalos játéknapja szeptember 7-8., de ennél előbb is lehet mérkőzéseket rendezni. Az utolsó két forduló meccseit azonos napon és időpontban - május 17-én 18 órától, illetve május 24-én 18 órától - kell lejátszani.

Az ETO  és az FTC az idei naptári évben már nem találkozik egymással, mert a 11. forduló várhatóan 2025 első hétvégéjére esik majd.

A tavaly harmadik, idén negyedik helyezett Debrecen a az ETO-val az ötödik, a Ferencvárossal a hatodik körben játszik először.

November 18. és december 28. között szünetel a bajnokság a magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság miatt.

Az élvonal lebonyolítása nem változott, rájátszást nem rendeznek, vagyis a 26. forduló után a tabella élén álló csapat lesz a bajnok, az utolsó két helyezett pedig kiesik az NB I/B-be.

A női NB I mezőnye: Tappe-Békéscsabai Előre NKSE, Moyra-Budaörs, Dunaújvárosi Kohász KA, Praktiker-Vác, DVSC Schaeffler, Esztergomi KC, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Alba Fehérvár KC, Motherson Mosonmagyaróvári KC, MTK Budapest, Szombathelyi KKA, Kisvárda Master Good SE, Vasas SC
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában