Motorsport

2024.07.02. 17:09

Elrontott időmérő, büntetés, bravúros pontszerzés – ez a győri Farkas Kevin asseni hétvégéje

A H-Moto UNI Győr Team 17 éves motorosának, Farkas Kevinnek ezúttal összejött a bravúr a Red Bull Rookies Cup-sorozat negyedik versenyhétvégéjén.

Kisalföld.hu

Farkas Kevin felemás versenyt produkált.

Fotó: WB-Focus\Wart Brinkerhof

A motorsport Mekkájában, Assenben rendezett megmérettetéseken az alaposan elrontott időmérőt követően sikerült a pontszerzők közé verekednie magát az első futamon – egy utolsó körös előzéssel a 15. lett, míg a másodikon a 19. helyen végzett, aminek fő okaként egy utolsó körös incidenst nevezett meg Kevin. A sorozat most hosszabb nyári szünetre megy, és augusztus 17–18-án tér vissza a Red Bull Ringen.

Assenben végig hullámvasúton ült Kevin, ugyanis egy elrontott felmenetelt egy remeklés követett egészen péntektől vasárnapig. Az első szabadedzést elrontotta, majd a másodikon már megvillant, hiszen a 14. időt motorozta, amire lehetett volna építeni. Ám jött az időmérő, ahol akkorát hibázott, hogy a stewardok – nyolc másik társával együtt – úgynevezett hosszú körös büntetésre ítélték a 19. rajthelyet megszerző motorost. Kevin kifejezetten jól rajtolt, az élmezőnnyel haladt, ám eltaktikázta a büntetést – egy körrel később teljesítette, mint a többiek – így visszaesett, ám jó tempót motorozva és az utolsó körös előzésének köszönhetően mégis odaért a pontszerző 15. helyre. Vasárnap ismét esélye volt az utolsó pontszerző helyek egyikére, ám ezúttal az utolsó körben történt incidens miatt a 19. helyen zárt.

„Egyáltalán nem indult fényesen a hétvégém, ráadásul amikor már azt hittem, kijöttem a gödörből, újabb hibát követtem el. Az első szabadedzésen és az időmérőn nagyot hibáztam, utóbbiban ráadásul akkorát, hogy a versenybírók meg is büntettek. Ugyan a mezőny második feléből kellett elrajtolnom, de remekül kaptam el a rajtot, így ott motoroztam az élmezőny végén. Ekkor sajnos eltaktikáztam a hosszú körös büntetésem letöltését, így a végén csak hatalmas mentéssel sikerült pontszerzőként zárnom. Vasárnap nem nekem jött ki jól az utolsó körös csetepaté, így a 19. helyen zártam. Most lesz egy kis időm pihenni, feltöltődni, hogy az augusztus közepén rendezendő folytatásban a lehető legjobb formában térjek vissza” – jelentette ki Farkas Kevin, aki összetettben 6 pontjával a 21. helyen várja a folytatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában