Kerékpáros országúti országos bajnokság 2024

2024.06.23. 13:54

Újabb nemzeti színű trikó - Vas Kata Blanka triplázott Pannonhalmán - videó, fotók

Ahogy az várható volt, a kétszeres címvédő Vas Kata Blanka és a tavalyi ezüstérmes Zsankó Petra párbaját hozta az idei ob is Pannonhalmán.

Szeghalmi Balázs

Vas Kata Blanka pezsgőzése Pannonhalmán. Mellette a második helyezett Zsankó Petra és a harmadik Greman Szonja.

Két szökevény

A két fő esélyes viszonylag korán váltott tempót és fokozatosan szakította le maga mögött a többi versenyzőt. A két szökevény, Vas Kata Blanka és Zsankó Petra előnye már több mint több mint hat perc volt, amikor a tokiói olimpián három éve hegyi kerékpározásban 4. helyezést szerzett Vas Kata Blanka döntésre vitte a magyar bajnoki cím sorsát.

A női mezőny rajt előtt Pannonhalma Fő terén. Fotó: Tippmix Országúti Országos Bajnokság

Sprint a bronzért

Az apátsághoz vezető út, vagyis az első kis kör végén már tisztán Vas Kata Blanka vezetett, előnyét magabiztosan növelte is a célig. Zsankó Petra újabb második helyezését senki nem veszélyeztette, a dobogó harmadik fokáért ugyanakkor komoly sprint alakult ki az utolsó pár száz méteren. A párharc végén Greman Szonja örülhetett, míg Jordán Dorka idén lecsúszott a bajnoki éremről.

Pódiumbeszélgetés

Miután a legjobbak átvették az érmeket és Vas Kata Blanka a magyar bajnoknak járó nemzeti színű trikót, jó hangulatú pódiumbeszélgetés alakult ki az első három versenyző részvételével Pannonhalma Fő terén.

Itt Vas Kata Blanka megerősítette, hogy a párizsi olimpián országúti és hegyi kerékpárban egyaránt rajthoz áll, de előtte szeretné le tenni a névjegyét az egyik legrangosabb viadalon, a Giro d'Italián is.

Irány a Giro, aztán a párizsi olimpia

"A Giróról jó eredménnyel, sérülésmentesen szeretnék az ötkarikás játékokra utazni, ahol most elsősorban az országúti mezőnyben várok jó eredményt magamtól.

Úgy érzem, hogy a pálya fekszik nekem, amit a párizsi szervezők rajzoltak az olimpiára, így bizakodó vagyok" - mondta a háromszoros magyar bajnok, aki hozzátette: a hegyi kerékpáros viadalt sem szeretné "elengedni", de azt hozzátette, hogy a két szakágra nem lehet 100 százalékosan felkészülni.

Kis viccelődés a tesóval

A pannonhalmi pódiumbeszélgetés viccesen zárult, Vas Kata Blanka fiútestvére próbálta megtréfálni a bajnokot, aki azzal "vágott vissza", hogy "valóban nagyon meleg volt, el is fáradtam rendesen, de téged azért megelőztelek volna így is".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában