Női kézilabda

2024.06.30. 19:36

Junior vb – Ezüstérmes lett a magyar válogatott a győri Farkassal és a mosonmagyaróvári Vargával

A döntőig szenzációsan menetelt a magyar női juniorválogatott az észak-macedóniai U20-as világbajnokságon, ám a döntőben a franciák jobbnak bizonyultak.

Kisalföld.hu

Farkas Júliáék (pirosban) a döntőben kikaptak a franciáktól.

Fotó: Jure Banfi / kolektiff

A 2004-2005-ben született korosztály csapata korábban U17-es és U19-es Európa-bajnokságot nyert, az U18-as világbajnokságon bronz-, a mostan vb-n pedig ezüstérmet szerzett.

A végeredmény: Magyarország–Franciaország 26–29 (13–14).

Az elején egyik gárda sem tudott két gólnál többel elszakadnia másiktól, leginkább azért, mert a támadójáték kölcsönösen gyenge volt, inkább a kemény védekezésben jeleskedtek a felek, illetve a magyar kapuban Zaj Klára bravúrt bravúrra halmozott. A második félidőt jobban indította a francia alakulat, amely 17–13-ra elhúzott, a 47. percben még sikerült az egyenlítés (21–21), sőt, vezetett is a magyar válogatott egy találattal, a franciák azonban fordítani tudtak, majd üres kapus gólokkal elléptek 26–24-re. Innen pedig már nem volt visszaút a magyar csapat számára.

A keretben az Audi-ETO-ból Farkas Júlia és a Motherson Mosonmagyaróvárból Vara Emília kapott helyet. Előbbi a finléban 2, utóbbi 3 – ebből egyet hétméteresből – gólt szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában