Férfi kézilabda

2024.03.24. 12:30

Újabb lépést tett a feljutás felé a Győri ETO-UNI FKC

A férfi kézilabda NB I/B legutóbbi fordulójában a Békés vendégeként aratott fontos sikert és került közelebb a feljutáshoz a Győri ETO-UNI FKC.

Kisalföld.hu

A fehér mezes győriek nagyon fontos két pontot szereztek.

Békés–Győri ETO-UNI FKC 28–34 (14–17)

Békés, NB I/B-s férfimérkőzés, 300 néző. V.: Asztalos, Szalay.

ETO-UNI FKC: Pásztor – Szabó Á. 3, Kurucz 3, Gerdán, ÁSVÁNYI 5, Lang 3, Paár. Cs.: Varga I. (kapus), KONCZ 7, Kathi 2, MÁTÉS 4, Nagy M., Takács, Radvánszki, Bali 3, SZABADOS 4. Edző: Bencze József.

A félidő első felében kiegyenlített volt a találkozó, a 17. percben 7–7-es állásnál kért időt Bencze József. A 20. perben Ásványi góljával először lett kétgólos a győri előny (8–10). Ez a különbség megmaradt a félidő további részében, a játékrész végére ehhez egyet még hozzá tudtak tenni (14–17).

A második harminc percben tovább nőtt a távolság, a 37. percben 15–22-t mutatott az eredményjelző. A 43. percben Szabó góljával meglett a tízgólos differencia is (16–26). A végére ebből faragott valamennyit a Békés, de a vendégek újabb győzelmét nem fenyegette veszély.

Bencze József: – Rangadóra készültünk, ennek megfelelően koncentráltan kezdtük a mérkőzést, de voltak olyan hibák, amelyeket nem lett volna szabad elkövetnünk. A félidő végére így is sikerült háromgólos előnyre szert tennünk, amit a második félidőben nagyon jó negyedórás szériával növelni tudtunk. Ezután már csak az eredmény megtartására fókuszáltunk, illetve mindenkinek játéklehetőséget biztosítottunk, és mindenki élt is vele, így igazi csapatsiker lett. Nagyon örülünk, megyünk tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában