Asztalitenisz

2 órája

Portugál elnököt választott az ETTU

Kisalföld.hu

Kovacsics Imre

Az eddigi ügyvezetőt, a portugál Pedro Miguel Mourát választotta elnöknek az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) tisztújító kongresszusa. A posztra a magyar szövetséget (MOATSZ) irányító Kovacsics Imre volt a másik pályázó.

A linzi kontinensviadal keretében megtartott csütörtöki közgyűlés keretében a tagországok képviselői 35 szavazattal támogatták Mourát, a magyar sportvezető 19 voksot kapott. 

A luxembourgi központú ETTU elnöke eddig az orosz Igor Levityin volt, aki azonban önként felfüggesztette a tevékenységét, így a szervezetet ügyvezető elnökként az utóbbi időszakban Moura irányította. Elnöki megbízatása most négy évre szól. 

Az 53 éves Kovacsics Imre májusban jelentette be, hogy harcba száll az elnöki pozícióért. A SPA Hungary Holding Zrt. testnevelő tanári végzettséggel is rendelkező tulajdonos-vezérigazgatója tavaly június óta a MOATSZ elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában