Labdarúgás

2023.08.30. 14:48

NB III foci - Először nyert ősszel az ETO Akadémia

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

ETO Akadémia – Caola SC Sopron 2-1 (0-0)

Győr, ETO Stadion. V.: Papp. 

ETO Akadémia: Ruisz – Buna, Kovács M., Csáki (Óvári 60’), Tamás K., Bánáti (Herczeg 70’), Kiss M., Bakó (Balajthy 46’), Mitring, Moharos (Varga O. 84’), Csóka (Rátonyi 84’). Vezetőedző: Szekeres Adrián.

Caola SC Sopron: Acsádi – Szabados (Sipőcz 56’), Bokor, Végh (Baumgartner 56’), Kalász (Szalka 76’), Illés (Fendrik 76’), Balogh F., Kocsis (Bokán 84’), Auer, Reseterits, Szabó T. Vezetőedző: Bücs Zsolt. 

Gsz.: Buna (52’), Mitring (55’) ill. Fendrik (86’).

Az első félidő nem hozott gólt, a legnagyobb lehetőség az ETO Akadémia előtt adódott, amikor Kiss M. végzett el távolról szabadrúgást, Acsádi bravúrral védte a bal felső sarokba tartó lövést. A második játékrészben nem kellett sokat várni a gólra. Buna csapott le egy kipattanó labdára, amit a hálóba lőtt, ezzel a hazaiak megszerezték a vezetést 1-0. Három perccel később Mitring huszonöt méterről lőtt nagy gólt, ezzel megduplázta a zöld-fehérek előnyét. A mérkőzés hajrájában az SC Sopron Fendrik révén szépíteni tudott, de az eredmény már nem változott. 

Az akadémisták megszerezték az első győzelmüket a bajnokságban, a Caola Sopron tisztes helytállást tanusított.

Szekeres Adrián: - Sokat tettek azért a játékosok, hogy megszülessen szezonbeli első győzelmünk. Kettő-nullnál megvolt a lehetőségünk, hogy megrúgjuk a harmadik gólt, ezzel lezárhattuk volna hamarabb is a meccset.  

Bücs Zsolt: - Így irreális a bajnokság, az ETO Akadémia az egyik héten az U19-esekkel játszik, ellenünk pedig szerepelt az első csapat szinte fele. Az első félidőben a Győr játszott mezőnyfölényben, de helyzetet nem tudott kialakítani. A második játékrészben két lecsorgó labdából szereztek két gólt. Nekünk öt nagy helyzetünk volt, ezekből sajnos csak egyet tudtunk értékesíteni, azt is későn. A döntetlen eredmény sokkal reálisabb lett volna.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában