Kosárlabda

2023.04.18. 08:42

Bejutott a négyes döntőbe a Mosonmagyaróvár UNI-Győr egyetemi csapata

Kettős győzelemmel bejutott a kosárlabda egyetemi bajnokság négyes döntőjébe a Mosonmagyaróvár UNI-Győr férficsapata, melyet Debrecenben rendeznek április 30-án és május 1-jén.

kisalfold.hu

Ott lesz az egyetemi csapat a debreceni végjátékban.

Mosonmagyaróvár UNI-Győr–BME-MAFC 74–70 (17–15, 21–18, 23–24, 13–13)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, egyetemi kosárlabda-bajnokság, férfi negyeddöntő, 2. mérkőzés, 50 néző. V.: Hernicz, Rokob.

Mosonmagyaróvár UNI-Győr: Hágen 10/3, Kámán B. 17/6, Geiger 22/6, Bakon 6/3, Kámán K. 12. Cs.: Gosztola 4, Szabó M. 3/3, Garancz, Varga Z., Friedl, Varga T., Jakab. Edző: Laky Tibor.

BME-MAFC: Pásztor 3, Tóth 11, Láng-Miticzky 6/6, Pollák 14/3, Vargovics 4. Cs.: Koflanovics 1, Rozs 23, Schaul 6, Kódor 2, Horváth M., Kósa, Bartha. Edző: Weisz-Tiba Klára.

Továbbjutott: Mosonmagyaróvár UNI-Győr, kettős győzelemmel.

A nagy tét erősen rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Mindkét csapat rengeteg hibával és óriási akarással küzdötte végig a találkozót. Ezen az estén nem a kosárlabda szépsége, hanem annak fizikalitása volt az, ami jellemezte az összecsapást. A csapatok végig fej fej mellett haladtak, melynek végén a Széchenyi-egyetem csapata behúzta a hazait és a párharc mindkét mérkőzését megnyerve jutott a debreceni négyes döntőbe.

Laky Tibor: – Rendkívül boldogok vagyunk, hogy sikerült bejutnunk a négyes döntőbe. Nagyon jó és nehéz ellenfél volt a BME-MAFC. Nem tudtuk a mérkőzésen a saját játékunkat játszani, így folyamatosan alkalmazkodnunk kellett.

Weisz-Tiba Klára: – Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak a döntőbe jutáshoz. Azt gondolom, az idei szezon az utóbbi tíz év legerősebb mezőnyét adta ki, így még az eddigieknél is nagyobb dolog bejutni a döntőbe. Sajnos ez nekünk megint egy álommal kevesebb lett, de bízom benne, hogy egyszer majd nekünk is szerencsénk lesz. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert majdnem teljesen amatőr csapatként vettük fel a versenyt a nagyon sok A és B csoportos játékost foglalkoztató ellenfeleinkkel szemben és nagyon nagy teljesítményt nyújtottak a fiúk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában