Dömdödöm

2 órája

Négyszögletű kerekedő a Vaskakas Színpadán - Lázár Ervin ikonikus mesefiguráinak főpróbája rengeteg fotóval

"Ez egy erdő, elfér benne egy hangzavar." Legalábbis a négyszögletű kerekedőben biztosan. Lázár Ervin ikonikus mesefigurái elevenednek meg a Vaskakas Bábszínház színpadán.

Dániel Viktória

Szörnyeteg Lajos, Bruckner Szigfrid, Mikkamakka, Dömdödöm a magyar meseirodalom híres alakjainak bőrébe bújik a Vaskakas Bábszínház társulata. A humoros és szívmelengető klasszikus a gyerekek mellett a szülők számára is örömteli perceket ígér, sőt lehet még az is kiderül, hogy ki a legjobb költő az erdőben.

dömdödöm
Dömdödöm: Lázár Ervin ikonikus mesefigurái elevenednek meg a győri Vaskakas Bábszínház előadásában. Fotó: Csapó Balázs

 A szeretetről beszélni elcsépelt dolog, de...

– Azért választottuk ezt a mesét, mert Kocsis Rozival egyetértettünk abban, hogy a szeretetről beszélni elcsépelt dolog. Lázár Ervin története azonban nagyon szép és különleges módon mutatja be ezt az érzést. Figurái árnyaltak, néha aranyosak máskor kevésbé szerethetőek, de a közönség és persze a színészek is megtalálhatják bennük magukat – mondta el a főpróba előtt Pass Andrea dramaturg, rendező.

Az előadás zenéjét Szabó Sipos Ágoston zeneszerző szerezte.

– Andreával már dolgoztunk együtt, így nem volt nehéz egymásra hangolódni, de a Vaskakas társulatával is hatalmas élmény volt dolgozni, gyorsan tudtunk egymás ötleteire reagálni.

A zeneszerző az alkotói folyamattal kapcsolatban hozzátette, hogy igyekeztek megmutatni a négyszögletes kerek erdő kicsit furcsa, különleges hangulatát, ahol a realitás keveredik az valószerűtlen elemekkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában