Kedvezőtlen időjárás

2024.09.13. 17:02

Új helyszínen tisztelegnek Radnóti emléke előtt Győrben

A kedvezőtlen időjárás miatt a verszarándokok biztonságát szem előtt tartva a szervezők úgy döntöttek, hogy az idei Radnóti Emlékmenetet nem hagyományos formájában valósítják meg, hanem az eredeti időpontban, szeptember 14-én, 11 óra 45 perckor a győri Zsinagógában (Kossuth u. 5.) egy nagyszabású emlékműsorral tisztelegnek a 80 éve mártírhalált halt költő emléke előtt.

Kisalföld.hu

Fotó: Péter Lóránt Tóth közösségi oldala

Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versvándor Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján gyalogos zarándoklattal emlékezik a háború ártatlan áldozataira. A Szerbiát, Horvátországot, és Magyarországot összekötő út húsz településén a "Lélek vagyok. Élni szeretnék!" című pódiumműsort hallgathatja a közönség.

A vándor már közel ezer emberrel találkozott Mohács, Veszprém, Gyulafirátót, Olaszfalu, Zirc, Nagyesztergár, Dudar, Bakonyoszlop, Bakonyszentkirály, Veszprémvarsány, Pannonhalma településeken a vajdasági, és a drávaszögi vándorlás után.

Péntek reggel az écsi diákokkal találkozott, este 17 órakor pedig Győrben, a Kisfaludy Károly Könyvtár Rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4. ) tartott előadást Radnóti Miklós utolsó napjairól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában